menu

  • 2018.09.25.

Gyermekeink a kincseink

Az 1934-ben nagy sikert aratott „Kecskemét, a gyümölcs és a gyermek városa” jelmondattal meghirdetett gyermekfelvonulás hagyományát 2007-ben élesztette újjá a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület.

A civil szervezetek és a történelmi egyházak összefogásával megvalósuló Gyermekeink a kincseink elnevezésű programsorozattal a szervezők a gyermekvállalás fontosságára szeretnék ráirányítani a figyelmet.

A Hírös7 Fesztivál keretében a rossz időjárás miatt meghiúsult rendezvényt szeptember 30-án, vasárnap a Helyi Termék Ünnep keretében pótolják.

A programsorozat új eleme a kecskemet.imami.hu családi információs portállal közösen meghirdetett kismotoros és futóbiciklis ügyességi verseny lesz, amelyre nevezni 14 órától a Nagytemplom előtt lehet.

A babakocsis, valamint kismotoros és futóbiciklis felvonulásra a kecskeméti Katona József Színház előtt 15 óra 30 perctől várják az érdeklődőket.

A színes forgatagot Rumi László bábrendező vezeti majd a főtéren felállított színpadhoz.

A családok köszöntését, majd a történelmi egyházak képviselőinek áldását követően díjazzák a legszebben feldíszített babakocsikat, valamint a legügyesebb motorosokat és futóbicikliseket.

A Gyermekeink a kincseink elnevezésű családi rendezvényt a Hírös Néptánc Tanoda műsora zárja.

A rendezvény szervezői: a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház.

Kapcsolódó képek