menu

  • 2018.10.02.

Férfi Futsal NB II Bajnoki 5. forduló

Nagyszerű győzelem Kartalon, fontos három pont a zsebben!

Kartal SE Futsal – Scoregoal Kecskeméti Futsal Club 2-4 (1-1)

Az előző fordulóban hazai pályán könnyű pontokat hullajtottak a kecskeméti futsalosok, és a kartali kirándulás sem tűnt könnyűnek, sőt… hiszen a tabella második helyezettjéhez látogattak a Koós tanítványok.

A mérkőzés jól kezdődött a vendégek számára, egy-egy kapura lövést követően a 3. percben Rutai Balázs kapta meg szélen a labdát, és futtából kilőtte a kapu jobb alsó sarkát (0-1). Ez meglepte a hazaiakat, akik az előző fordulókban rendre 6-7 góllal köszöntek be az aktuális ellenfelüknek, ám most nem találták a nagyszerűen záró kecskeméti védelmen a fogást. Miközben a hírös városi legények nyugodtan játszották saját játékukat, sok labdatartással, és a sportszerűség határán, de kőkemény védekezést bemutatva. A 12. percben aztán a hazaiak csak találtak egy rést a pajzson, Vincze pörgette be a labdát egy igen érdekes szituációt követően a kapuba (1-1). A mérkőzés óriási taktikai csatát, és nagy mezőnyjátékot hozott, mindkét kapusnak akadt dolga, ám az első félidőben már többször nem zörgött meg a háló. A második félidőre egy még harcosabb Scoregoal érkezett meg a meccsbe. A 22. percben Deák Donát szánta el magát egy távoli lövésre, és aki mer nyer alapon lőtt szépen a kapus lábai között a kapuba (1-2) A vendégek egyre magabiztosabban szövögették támadásaikat, védelmük pedig atom biztos volt ezen az estén. Az igen jó egyéni képességekkel megáldott hazai játékosok tehetetlenek voltak a zónavédekezéssel szemben, és ha sikerült is egyszer-egyszer keresztülvergődni a falon, Csővári húzta le a rolót. A 29. percben növelte az előnyét a Scoregoal: Dobosi játszotta magát tisztára, és gyönyörű keresztpasszára Kovács József érkezett időben, és lőtt az üres kapuba. Szép találat, talán még a hazai publikum is tapsolt ezt látva (1-3). Megrázta magát a kartali csapat, és egy kapusról kipattanó labdát játszottak tisztára, és zárkóztak fel újra egy gólra (2-3). De a tegnapi napon a hírös városi legények megmutatták, hogy nem törnek meg a bekapott gyors gól láttán, a 37. percben Dobosi került az ellenfél kapuja elé, és ha már ott volt, lőtt is egy pimasz gólt (2-4). Az utolsó percekre a kartali csapat átállt az 5 a 4 elleni játékra, de a nagyszerű napot kifogó scoregoal védelmen, és Csővári kapuson már nem sikerült hézagot találni, így egy teljesen megérdemelt kecskeméti győzelemnek örülhettek a vendégszurkolók. Ezzel a győzelemmel a Scoregoal feljött a tabella 3. helyére.

Gólszerzők: Rutai (1), Deák (1), Kovács (1), Dobosi (1)

Koós Károly vezetőedző értékelése: „Nagyszerű győzelmet sikerült abszolválnunk, és ezért a győzelemért sokat is tettek a srácok. Jár nekik a gratuláció. Teljesen más felfogásban érkeztünk meg a meccsbe, mint az előző fordulós pontvesztésünk alkalmával. Bejött az előzetesen kalkulált taktika: elsődlegesen a nagyszerű védekező játékunkat emelem ki, illetve a szélső centerjátékunk sikeres megvalósítása volt a kulcsa a meccs megnyerésének. Egy olyan csapatot tartottunk 2 gólnál, aki rendre 6-7 gólt lőtt aktuális ellenfelének, ez óriási fegyvertény. Jövő héten a Fradihoz látogatunk, szeretnénk ott is meglepetést okozni!”