menu

  • 2018.11.21.

Férfi Futsal NB II Bajnoki 12. forduló

Újabb értékes három pont a Scoregoal zsebében!

Energia Sc Gyöngyös – Scoregoal Kecskeméti Futsal Club: 2-3 (0-3)

Négy bajnoki győzelmet követően tegnap este Gyöngyösön volt jelenése a Scoregoal Kecskeméti Futsal Club felnőtt csapatának. És bizony nem számíthattak könnyű mérkőzésre, hiszen az odavágón a hevesi csapat elrabolt egy pontot Kecskemétről.

Mégis nagyszerűen kezdődött vendég részről a találkozó. A gyöngyösi gárda csak nehezen jutott el a vendégek kapujáig, míg a hírös városi legények gyors, korszerű kontrákra alapozva több ígéretes helyzetet is kidolgoztak. A 8. percben aztán megjött az áttörés is, szabadrúgáshoz jutott a kecskeméti csapat, és ebből Deák Donát nagyszerűen készített le Bánóczkinak, aki 7 méterről okosan lőtte ki a kapu bal oldalát. A vendégek részéről a lendület megmaradt, egy kapu előtti kavarodást követően Kovács J. oldotta meg a helyzetet higgadtan és ezzel már kettővel ment a Scoregoal. A félidő végére is maradt lőpor a bács megyeiek puskájában, Marsa lódult meg két szép cselt követően, nagyszerűen adta Rutainak, aki gondolkodás nélkül keresztet lőtt, és ott a berobbanó Móra a léc alá vágta a játékszert. Szépségdíjas gólt látott a mintegy 200 szurkoló.

A második félidőre maradt a nagy iramú derbi, ám a gyöngyösiek még egy lapáttal rátettek az egyébként is magas hőfokú mérkőzésre. Egymás után vezették támadásaikat, gyors egyérintős játékuk sokszor megzavarta a vendégeket. Ám a mai estén két hibán kívül sziklaszilárd védelem tornyosult a hazaiak előtt, és mikor már a védelem sem tudott zárni, Peltzer Márk a kapuban lehúzta a rolót, bizony még a fizika törvényeit is meghazudtolva. Ám így is talált a Gyöngyös két rést a pajzson, addig a vendégek 100% ziccereiket is elhibázták, igazán izgalmassá téve a találkozót. Az utolsó 5. percre egy gólos előnnyel fordultak a csapatok, és a hevesi alakulat nem is tétovázott, 5 a 4 elleni játékra álltak át. Végletekig kiélezett utolsó percekben azonban már nem változott az eredmény, így nagyon értékes pontokat hoztak haza a kecskeméti futsalosok.

Gólszerzők: Bánóczki (1), Kovács J. (1), Móra (1)

Koós Károly vezetőedző értékelése: „Majdnem tökéletes első félidőt produkáltunk, nagyon koncentrálva, nagyszerű védekezéssel, és gyors kontrákkal operálva tetemes előnyt szereztünk. Ám a futsalban a három gólos előny nem előny. A második félidőre egy nagyon motivált Gyöngyös érkezett meg, akik meg is leptek minket ezáltal. De így is befejezhettük volna hamarabb a találkozót, ha a kontrákból adódó helyzeteink bemennek. De sajnos a legnagyobb ziccereket is kihagytuk, így a végén izgulhattunk. Ez egy igazi csapatmunka volt! Gratulálok a srácoknak!”