menu

  • 2018.12.07.

21 éves az SOS Lions Nemzetközi Gyermek Teremlabdarúgó Torna

A Kecskeméti Szent László Lions Club 2018. december 9-én vasárnap 8.00-18.00 óra között a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnokában rendezi meg a kupát, melyre szeretettel várnak minden szurkolót.

Mikulás naphoz közeledve a Szent László Lions Klub tagjai minden év november utolsó, vagy december első hétvégéjén szervezik meg a Lions Nemzetközi Gyermek Teremlabdarúgó Tornát, amelyre a magyarországi három SOS gyermekfalu (Orosháza, Kecskemét, Kőszeg) lakóin kívül a Vajdaságból – Tótfaluból, Erdélyből – Kalotaszetkirályról, Felvidékről – Marcelházáról és Kárpátaljáról – Beregszászról is hívnak hátrányos helyzetű gyermekeket. A versenyző csapatokhoz kezdetektől a kecskeméti SC Hírös-Ép is csatlakozott.

A 11-14 éves gyerekek számára ez az esemény nagy jelentőségű, egész évben készülnek rá, nagy örömmel jönnek, és élményekkel gazdagodva térnek vissza. Az iskolák éves programjába hosszú évek óta megjelenik ez a rendezvény, évkönyvükben szerepel. Barátságok születtek az évtizedek alatt. Volt olyan résztvevő, aki egykor játékosként, és hosszú évek múlva edzőként jött el, hisz az első rendezvény idején a mai versenyzők még meg sem születtek.

A meccsek reggel 8.00 órától kezdődnek és 15.00 óráig tartanak majd, benne egy 12.20 és 13.30 közötti ebédszünettel. 15.00 órától gála mérkőzés lesz a KTE Öregfiúk és a SC Hírös-Ép Öregfiúk csapata között, végül 15.40-től a helyosztó döntők következnek.

Az ünnepélyes eredményhirdetés, díjkiosztó 17.00 órakor kezdődik. A játék élményén és a díjakon túl, valamennyi versenyző, (mintegy 100 fő) a kupára készült mezekkel és mikuláscsomaggal térhet majd haza.

Tavalyi rendezvényük anyaga ITT olvasható.

Kapcsolódó képek