menu

  • 2019.01.22.

Idén is rekordot döntött a Violin Maraton

A hétvégén rendezték meg harmadik alkalommal a Violin Maraton futást Kecskeméten. A Kodály Iskolából több mint 800-an rajtoltak el három távon.

Január 20-án, vasárnap rendezték meg az országos hírű, határon túl is meghirdetett futóversenyt, amelynek gondolata Juhász Ágnestől, a Kodály Iskola művésztanárától származik. A hegedűművész nagyot álmodott és a Violin Maratonnak keresztelt jótékonysági futóversenyt immáron harmadik alkalommal rendezték meg Kecskeméten.

A futásra évről évre egyre több a jelentkező, neves művészek is csatlakoznak. Több résztvevő is méltatta a versenyt. Elmondták, hogy nem ez az első alkalom, hogy részt vesznek a futáson. Nem hiába népszerű országos szinten is ez a program, mivel a jó hangulat és a sportolási lehetőség mellett a jótékonyság is nagy szerepet játszik.

A maratont három távon hirdették, öt, tíz és huszonegy kilométeren mérettethették meg magukat a futni vágyók. A rajt a Kodály Iskolától indult és a belvárost megkerülve érintette a Kodály-nevezetességeket. A verseny különlegessége, hogy a futás útvonalán hegedűmuzsika csendült fel, sőt élő hegedűszót is lehetett hallani.

A verseny után levezetésképp neves művészekkel lehetett együtt futni. A művészeket és sportolókat egymáshoz közelebb hozó verseny 11 órakor rajtolt, minden távon az abszolút első három férfi – női helyezettek értékes tárgyjutalomban, egyedi díjakban részesültek. A jótékonysági futás bevételéből a kecskeméti Kodály Zoltán iskola szakközépiskolás növendékeinek szakmai fejlődését támogatják.

Forrás: kecskemet.hu

Kapcsolódó képek