menu

  • 2019.01.24.

Elérte az influenzajárvány Kecskemétet

Egyre többen jelentkeznek az orvosoknál influenzaszerű tünetekkel.

Az elmúlt másfél, két hétben mintegy másfélszeresére nőtt meg a betegek száma, pedig még csak a járvány elején vagyunk. Köhögéssel, torokfájással, lázzal és izomfájással keresik fel egyre többen a háziorvosokat. Körülbelül másfél, 2 hete léptük át az influenzajárvány küszöbét.

Bár még csak két hete léptük át a járvány küszöbét, mégis ilyen rövid idő alatt a szokásos betegforgalom a másfélszeresére nőtt. A panaszosok túlnyomó többségének felső légúti tünetei vannak.

– Ma már nem tekinthető annyira súlyosnak, ugyanakkor tiszteletben kell azt tartanunk, hogy a szövődmények azért még most is végzetesek lehetnek. Azt viszont nagyon nehéz kiszámítani, hogy kinél jelenik meg ez a szövődmény. Úgy gondolom, csak azzal fogjuk tudni ezt kivédeni, ha valaki érzi azt, hogy állapota nem javul, rosszabbodik, akkor igenis éljen a lehetőségével és keresse fel háziorvosát – hangsúlyozta dr. Gaszner András, háziorvos.

Az orvos azt is kiemelte, hogy, ha már valaki meg is gyógyult, a köhögés akár 6-7 hétig is eltarthat. Az a legfontosabb, ha nem javul a beteg úgy, ahogy kellene, azonnal keresse fel panaszaival az orvosát.

hiros.hu

Kapcsolódó képek