menu

  • 2019.07.04.

Kecskemétre érkezik a Hágai Magyar Énekkar

2019. július 27-28. között a Lakó Sándor Kamarazenekar meghívására Kecskemétre érkezik a Hágai Magyar Énekkar.

A két együttes tavaly két nagy sikerű koncertet adott Hágában.

Július 27-én 16 órai kezdettel a Katona József Könyvtár 2. emeleti közösségi terében Kriskó János vezetésével pódiumbeszélgetésre kerül sor.

Meghívott beszélgetőpartnerek: Kovács Kata – a Hágai Magyar Énekkar művészeti vezetője – és Róbert Gábor – nyugállományú egyetemi docens, a Lakó Sándor Kamarazenekar művészeti vezetője.

A beszélgetés témája: a két együttes szakmai kapcsolata, Kovács Kata kecskeméti kötődése, a Kodály-módszer hollandiai tapasztalatai, a diaszpóra-kulturális szervezetek hazai kapcsolatai, a magyar kultúra és zenei hagyományok külföldi visszatükröződései.

Július 28-án 16 órai kezdettel a két együttes közös koncerttel ünnepli az idén 15 éves Lakó Sándor Kamarazenekar jubileumát. Az ünnepi koncertnek a Szentháromság Piarista Plébániatemplom (Kecskemét, Jókai utca 1.) ad otthont.

A koncerten G.F.Handel, H.Purcell, J.S.Bach, Eszterházy Pál és Kodály Zoltán műveiből hallhatnak összeállítást a komolyzene iránt érdeklődők.

A műsorban a két együttes kíséretében fellépnek: Hegyi Bernadett – szoprán, Bálint Gábor – tenor, Barkaszi Morjemke – fuvola és Hegyi Barnabás – continuo.

A koncert fővédnöke: Pataki Klaudia – Kecskemét város polgármestere, védnöke: Hörcsök Imre – KMJV képviselője.

A pódiumbeszélgetésre és a koncertre a belépés ingyenes.

A fényképek a két együttes 2018-as Hágai, Paschaliskerk templomban rendezett koncertjén készültek.

A fényképek a két együttes 2018-as Hágai, Paschaliskerk templomban rendezett koncertjén készültek.

Kapcsolódó képek