menu

  • 2019.09.19.

Két díjat is kapott az Állami áruház

A színikritikusok jelölései között is szerepel a legjobb zenés/szórakoztató előadások kategóriájában.

Májusban került a színikritikusok jelölései közé
A Színházi Kritikusok Céhe idén 40. alkalommal ismeri el az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit, ahová színházunk produkciója is bekerült. Az Állami áruház a zenés/szórakoztató előadások kategóriájában kapta meg a jelölést.
A 2018/19-es évadban huszonkét színikritikus vett részt a szavazatok leadásában, akik ezúttal is 15 kategóriában adták le voksaikat, a győztesek személye azonban csak a szeptember 22-i gálaesten derül ki Budapesten.
Izgalmas út a sikerekig: nyári vendégjátékok sorozata
A nyári vendégjátékok sorozata Pécsen, a POSZT-on kezdődött volna, de végül mégsem került színre a mediterrán város fesztiválszínpadára a fiatalos propaganda-operett. A nézők éredklődése ennek ellenére sem csökkent, ugyanis a növekvő lelkesedésnek köszönhetően más városokba eljutott a darab.
A nyári szünet elején, június 18-án, a Budapesti Nyári Fesztivál keretein belül, a Városmajori Szabadtéri Színpad fák ölelte színpadán építették fel az áruházat, a Dunaparti csónakház fülbemászó dallama stílusosan hazatalált egy este erejéig.
Az operettműfaj szerelmeseinek rendeztek többnapos fesztivált a Veszprémi Petőfi Színházban, ahonnan szintén nem hiányozhatott produkciónk: a Dobó Enikő – Koltai-Nagy Balázs, valamint Kovács Lotti és Szemenyei János dalos csipkelődéseit június 20-án láthatta a nagyérdemű.
Kelet-Magyarországnak sem volt oka szomorkodni, ugyanis a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház szervezésben, idén 18. alkalommal rendezték meg a Vidor Fesztivált, ahol az év legjobb komédiái várták az érdeklődőket. A VIdámság és Derű ORszágos seregszemléjének első előadásai között, augusztus 14-én tekinthették majd a fesztiválra érkezők előadásunkat.
A nyári fesztiválsikerek után visszatér a retro-operett nagyszínpadunkra, ahol elérhető régi és új nézőink számára bérletszünetes előadásként, elsőként októberben.
október 12. szombat 19:00
október 13. vasárnap 19:00
Két díj a Városmajori Színházi Szemlén
2019. szeptember 02-án adták át a Városmajori Színházi Szemle díjait, ahol a szakmai zsűri hét kategóriában értékelte a versenyprogramban bemutatott darabokat.
A Benkó Bence-Fábián Péter rendezte operett két kategóriában is díjazott lett:
LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ: Dobó Enikő
LEGJOBB NŐI MELLÉKSZEREPLŐ: Danyi Judit

Kapcsolódó képek