menu

  • 2019.10.31.

Szupergyors Internet a külterületen?

Sokan laknak kertes házban külterületen, közel a természethez, ahol kicsit megáll az idő, nem szűrődik be a város zaja. 

A mai információs társadalomban azonban már nem engedhetjük meg magunknak, hogy lemaradjunk bármiről, még ha távol is vagyunk a városközponttól.

– Hiába a sok internetszolgáltató, a külterületek internet lefedettsége még mindig problémás, holott a városokon kívül élőknek is fontos, hogy megfelelően gyors, stabil, korlátlan adatmennyiséget biztosító internetet használhassanak. Ezért fordítunk nagy figyelmet a külső területeken élőkre – mondja Gyurász Zoltán, a Deltanet internet-szolgáltató tulajdonosa, aki 15 évvel ezelőtt elsőként látta el a Kecskeméthez tartozó Hetényegyházát és a környező tanyavilágot jó minőségű vezeték nélküli, úgynevezett mikrohullámú internettel.

De mi is az a mikrohullámú internet? – Ott ajánljuk ezt a szolgáltatást, ahol a vezetékes kapcsolat rosszul működik, vagy éppen nincs is kiépítve. A helyhez kötött szolgáltatást jelenleg Kecskemét 50 km-es körzetében tudjuk telepíteni és házon belül az összes készüléken használható. Az ingatlan legmagasabb pontjára helyezzük el a vevőegységet, majd egy kábelt juttatunk a felhasználási pontra elhelyezett elosztó egységbe, mely jellemzően egy Wi-Fi router. Ebbe csatlakoznak a vezetékkel ellátott készülékek, mint asztali gép és az okos smart tv, illetve vezeték nélkül is tudják használni az internet szolgáltatást laptopon, tableten, valamint okostelefonon – magyarázza Gyurász Zoltán.

Sajnos a rossz tapasztalatokból adódóan sokan félnek attól, hogy hosszú másodpercekig kell várni a letölteni kívánt tartalomra a külterületeken, de a modern technikának és megfelelő kiépítésnek köszönhetően ez a félelem ma már a múlté. – A Tanyanet szolgáltatásunknak köszönhetően természetközeli otthonokban sem kell, hogy lemaradjanak a világban történt napi eseményekről. Ahhoz, hogy ez a vezeték nélküli technológia ugyanazt tudja, mint a vezetékes megoldások, csupán kellő figyelmet kell fordítani a telepítés során a helyi adottságokra, körülményekre – hívja fel a figyelmet a Deltanet internet-szolgáltató tulajdonosa. – Mindig a legmodernebb eszközöket használjuk, hosszútávra előrelátóan tervezünk és igényesen kivitelezünk. Olyan megoldásnak számít ez a technológia, amely az egyéni felhasználók és a vállalkozások internet problémáját is megoldja. A lakosság mellett az üzleti ügyfelek is szívesen választják a Deltanet mikrohullámú internet szolgáltatását. Cégeknek akár több telephelyét is össze tudunk kötni a központtal, mintha egy helyen dolgoznának a munkatársaik. Az internet mellé televízió- és telefonszolgáltatást is nyújtunk előfizetőinknek kedvező áron a Deltanet 3az1-ben csomagban. Így nem kell két-három külön szolgáltatóval szerződni, ráadásul még az ár is kedvezőbb lehet.

A szolgáltatók kiválasztásában az internet jó segítségünkre lehet, hiszen sok információt megtalálunk a szolgáltatók weboldalain. A személyes találkozó és az ingyenes helyszíni felmérés azonban még több hasznos információt tartogathat. A mai digitális világban is érdemes lehet a személyes kapcsolatfelvétel az ügyfélszolgálattal, hogy minél szélesebb képet kaphassunk a lehetőségeinkről, és választáskor a legjobb döntést tudjuk meghozni.

Írta: Vágsélei Csilla Sára

A cikk nyomtatásban a Kecskeméti Szuperinfó 2019. október 28-ai lapszámának SZOLGÁLTATÓK rovatoldalán jelent meg. További információkért, programokért, hirdetésekért olvasd el a teljes újságot!

http://keszin.hu/wp-content/uploads/2019/10/keszin-2019-10-28.pdf

Kapcsolódó képek