menu

  • 2019.12.17.

Megérkezett Kecskemétre a betlehemi láng

A betlehemi láng idén is a Magyar Önkormányzatok Szövetsége szervezésében, több mint kétezer hétszáz kilométert megtéve érkezett meg Gödöllőre vasárnap.

A betlehemi Születés Bazilikában égő örökmécsesről vett lángot Lévai Jánosné tanácsnok hozta el Kecskemétre vasárnap este. Útjára idén is cserkészek kísérték: Tóth Kincső, a Katona József Gimnázium, Mikulás Viola, a Piarista Gimnázium és Sándor Luca, a Kodály Iskola 10. osztályos diákjai.

Lévai Jánosné tanácsnok elmondta, advent a várakozás időszaka. Várjuk az Úr Jézus eljövetelét. Ebben az időszakban a fény a csillogás közepette a karácsonyi készülődéssel van mindenki elfoglalva, azonban bízik benne, hogy a legfontosabbról senki sem fog megfeledkezni, ez pedig a szeretet, a béke és a nyugalom eljövetele. Szentestére mindenki lelkébe a béke és a szeretet költözzön be.

Kecskemét város valamennyi polgárának kívánok áldott szép ünnepet. Egészségben megélt boldog új évet – zárta mondatait Lévai Jánosné önkormányzati képviselő.

Tóth Kincső, a Katona József Gimnázium diákja elmondta, ő először járt Kecskemét delegáltjaként Gödöllőn, ahol először vehette át a beltehemi lángot. Beszélt arról, jó volt látnia, hogy milyen sok településről, városból jöttek el a béke lángjának átvételére.

Mikulás Viola, a Piarista Gimnázium diákja is elsőként vett részt a béke lángjának átvételén. Elmondta, a láng nagyon hosszú utat tett meg és ezalatt nagyon sok ember tett azért, hogy eljusson hozzánk Kecskemétre. Nagyon jó volt látni Gödöllőn, hogy milyen sok embernek számít a szeretet és a béke.

Sándor Luca nagyon nagy megtiszteltetésként élte meg, hogy a 878. Hatvani Pál cserkészcsapatot képviselhette a láng átvételekor.

A diákok köszönetüket fejezték ki a város önkormányzata felé, hogy mint kecskeméti cserkészeket kérték fel a nemes feladatra.

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek