menu

  • 2020.02.14.

A Mercedes-Benz munkatársainak segítségével újult meg a Sürgősségi

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár Magyarország egyik legnagyobb munkáltatójaként felelősséget vállal Kecskemét és a régió fejlődéséért.

A vállalat különös figyelmet fordít az egészségügyi intézmények felé, régóta jól működő partnerkapcsolatokat ápol a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházzal is és keresi annak a lehetőségét, hogy miként segítheti az intézményt. A gyár kollégái a tavalyi év végén felújították a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Sürgősségi Baleseti Ambulanciájának várótermét.

Hosszú évek óta a vállalat mindegyik részlege szerepet vállalt valamilyen társadalmi felelőségvállalási projektben. A 2019-es év utolsó CSR akciója során a Mercedes-Benz gyár – köztük a munkavédelmi osztály – munkatársai szakember segítségével lecserélték az álmennyezeti kazettákat, újrafestették az oldalfalakat és a váróteremhez vezető folyosókat, kicserélték az ülőpadokat, a látássérültek közlekedését megkönnyítendő, új taktilis vezetősávot ragasztottak a padlóra, és berendeztek egy új játszósarkot a gyermekek számára. A támogatási összegből arra is jutott, hogy a mennyezetre égbolt hatású LED dekorvilágítás kerüljön. A kollégák két hétvégén keresztül, szabadidejükben segítettek a kórházi osztály váróterem felújításában.

Ebben a váróban naponta átlagban több mint 150 ember fordul meg, de itt várakoznak a felnőtt háziorvosi ügyeletre, a szájsebészetre és röntgenre érkezők is.

„A társadalmi felelősség arra kötelez bennünket, hogy a jelenlegi és következő generációnak élhető világot és jó életkörülményeket biztosítsunk. A váróteremben nap mint nap számtalan ember megfordul az egész megyéből, nagyon fontosnak tartjuk, hogy az ott töltött várakozási időt minél kellemesebb körülmények között töltsék el” – mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetője. Hozzátette, hogy a megújult falfelületet balesetmegelőzési kampány céljára is felhasználták.

A vállalat plakátokat helyezett ki a váróterem falára, amelyek abban segítik a látogatókat, hogy miként tehetik biztonságosabbá az otthonukat és a környezetüket, hogyan használják a védőeszközöket. Az illusztrációk többek között a vezetés közbeni mobiltelefon használat és a nem körültekintő gyalogos közlekedés veszélyeit illusztrálják.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár életében fontos szerepet kap a munkavédelem és balesetmegelőzés. A vállalat kiemelt ügynek tekinti a biztonságos munkakörnyezet kialakítását és fenntartását. A gyár modern biztonsági berendezésekkel, illetve a jogszabályi előírásokon túlmutató, önkéntes szabályozással rendelkezik. A megelőzés érdekében már az épületek, a gépek és munkahelyek megtervezésének fázisában is fontos szempont a munkavédelem.

Az elmúlt években rendszeresen sor kerül rendhagyó munkavédelmi rendezvényekre, melyek során például távirányítós targoncás játékkal tapasztalhatjuk meg a korlátozott látótér veszélyeit a közlekedés során vagy az egyéni védőeszközök hatékonysága kerül bemutatásra szakértők által. Ezen rendezvényeken tavaly a Mercedes-Benz gyárának mintegy 2000 dolgozója vett részt.

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára
A kecskeméti Mercedes-Benz gyár jelenleg mintegy 4.700 munkatársat foglalkoztat. 2018-ban több mint 190.000 Mercedes-Benz kompakt autót állítottak elő. Első modellként 2012-ben a Mercedes-Benz B-osztálya gördült le a szalagról. Ezt követte 2013-ban a négyajtós kompakt CLA kupé, majd 2015-ben a CLA Shooting Brake. Ez utóbbi két modellt az egész világon kizárólag Kecskeméten gyártják. 2018 májusa óta az új A-osztály egészíti ki a magyar gyártóhelyszín termékpalettáját, amely a B-osztályt váltotta. 2019 februárjától a CLA Coupé, júniustól pedig a testvérmodell CLA Shooting Brake új generációját is a magyarországi telephelyen gyártják.
2019-ben harmadszor indult el sikeres sorozatgyártás, amikor a Mercedes-AMG Performance 3 modellje gördült le a gyártószalagról.

Mercedes-Benz Sajtóközlemény

Kapcsolódó képek