menu

  • 2020.02.24.

Asztalitenisz Országos Diákolimpia Döntő

2020. február 20-23. között Karcagon került megrendezésre a 2019/2020. tanévi Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntője.

Az eseményen a I-VI. korcsoport versenyzői csapatban és egyénileg mérték össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet. Országosan az egyéni versenyre 3560 tanuló, míg csapatversenyben 266 csapat nevezett.

Az országos döntőn egyéni versenyszámban korcsoportonként, nemenként és kategóriánként megyei 1. /Budapest 1-3. helyezett versenyzői vettek részt.

Az első napon a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Kesi játékosai közül Drabant Anita (Kecskeméti Református Gimnázium) és Dudás Tamás (Piarista Gimnázium Kecskemét) indult a középiskolások mezőnyében. A lányoknál Anita könnyedén vette az akadályokat és ellenfeleinek esélyt sem adva nyerte mérkőzéseit szett veszteség nélkül és jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. A fiúknál Tamásnak nem kedvezett a sorsolás, mivel a későbbi döntős mellett további két nehéz mérkőzése volt. A továbblépés sajnos neki nem sikerült. A lányoknál Drabant a negyeddöntőben Pethő Kinga ellen ott folytatta, ahol a csoport mérkőzéseit abbahagyta, így ezt a meccsét is 3:0 arányban nyerte. Az elődöntőben a tatai Adamik Csenge ellen higgadt, taktikailag fegyelmezett játékkal újabb 3:0-s sikerrel jelezte, hogy döntőbeli ellenfelének a mai napon nem lesz könnyű dolga ellene. A döntőben az a Nagypál Márta várt rá, aki hosszú évek óta nagy riválisa és mindig hatalmas csatákat vívnak. A mai napon viszont Anita ellenállhatatlanul játszott és hengerelt. Ennek eredményeként egy meglepően sima 3:0-s meccset láthattak a szép számmal jelenlévők. A verseny eredményhirdetésénél a kecskeméti játékos teljesen megérdemelten vehette át a győztesnek járó kupát és aranyérmet, majd fogadta a többiek elismerő gratulációit.

Vasárnap az I-II. korcsoport amatőr versenyzői léptek asztalhoz. Balogh Martin (Lánchíd utcai általános iskolából) és Faragó Gyöngy Virág, aki Nagykörösön tanul. A csoportmérkőzéseket Martin 3:0 győzelmekkel nyerte, Gyöngynek 2 győzelemmel és egy vereséggel sikerült továbbjutni a főtáblára.
Martinnak a főtáblán egy megnyert szett után nem sikerült a továbbjutás a 8 közé. Gyöngynek szerencsétlen volt a sorsolás, mert a későbbi bajnokkal mérkőzött és kapott ki. A végeredményben az 5. helyen zárta a versenyt.

Szabó Krisztián edző: Drabant Anita szinte végig hibátlanul játszott, nagyon koncentrált minden pillanatban, így a versenyen egyetlen szettet sem veszítve nyerte meg az Országos Diákolimpiát. Egyesületünk mellet a Kecskeméti Református Gimnázium is joggal lehet büszke Anita teljesítményére. A többi megyei diákversenyző is tisztességgel hajtott illetve szerepelt.

Kapcsolódó képek