menu

  • 2020.03.10.

Látogatási tilalom a Bács-Kiskun Megyei Kórházban

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban is teljeskörű látogatási tilalom lépett érvénybe az országos tisztifőorvos rendelkezése nyomán.

A tilalom visszavonásig érvényes. Az intézkedésről az alábbi közleményt adta ki az intézmény:

“Értesítjük a tisztelt lakosságot, az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményben látogatási tilalmat rendelt el az új koronavírus miatt 2020. március 8-tól.

A rendelkezés értelmében a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban is 2020.03.08-tól teljeskörű látogatási tilalom lépett érvénybe. ⛔️ A tilalom minden telephelyünkre érvényes! (Kiskunfélegyháza, Kalocsa) A tilalom visszavonásig érvényes.

A látogatási tilalom ideje alatt, súlyos, életveszélyes állapotú betegnél, az osztályvezető főorvos írásos engedélyével egy hozzátartozó tartózkodhat. Írásbeli engedélyt az illetékes osztályvezetőtől telefon, illetve e-mailben igényelhet.

https://www.kmk.hu/…/bet…/1534-osztalyvezetok-elerthetosegei

A kiskorú beteg mellett egyik szülője, vagy törvényes képviselője tartózkodhat, illetve az apás szüléseknél a szülő nő által kijelölt személy jelen lehet. A beteget e mellett megilleti az egyházi személlyel való kapcsolattartás.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a látogatási tilalom alatt fokozott biztonsági ellenőrzés lesz!
Az épületek közötti átjárás lehetősége megszűnik.
A fekvőbeteg osztályokra történő belépést szigorúan ellenőrizzük.
Csomagküldési lehetőség nem biztosított.
A telephelyre gépjárművel behajtani kizárólag dolgozóknak, érvényes éves behajtókártyával lehet. Súlyos állapotú, vagy mozgásában korlátozott beteget a hozzátartozó kitehet, majd kötelezően ki kell hajtania.
Személybejárás a teherporta felől megszűnik, az arra jogosultak kizárólag a főbejárat felől közelíthetik meg intézményünket.

A sürgősségi fogadóhelyek, gyermek – és felnőtt háziorvosi ügyelet, az elhunytakkal kapcsolatos ügyintézés és pénztár változatlanul működik. A betegdokumentáció másolat kiadása minden héten kedden 9-12 óra között elérhető.

A Rendelőintézet nyitvatartása változatlan, egyes szakrendelések helye megváltozhatnak, melyről a későbbiekben tájékoztatást küldünk.

A nemzetközi és országos járványügyi helyzetre való tekintettel kérjük, hogy saját, illetve hozzátartozójuk érdekében működjenek velünk együtt!

Friss és hiteles információkat a https://www.nnk.gov.hu/ oldalon találhatnak.

Megértésüket, együttműködésüket és türelmüket előre is köszönjük!

Dr. Svébis Mihály
főigazgató
Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház”

Kapcsolódó képek