menu

  • 2020.04.01.

Versmondók Találkozója 2020. online

A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon és a kecskeméti Drámapedagógiai Műhely Versmondók találkozója 2020 felhívására a jelentkezési határidőig (március 2.) a szervezők nagy örömére 32 iskolából 540 versmondó jelezte részvételi szándékát.

A rendkívüli helyzethez alkalmazkodva a szervező bizottság tagjaival közösen a hagyományos Versmondók találkozója helyett az online megvalósítás mellett döntöttek.

A válogató fordulók és a május 23-i döntő, a Versünnep is ebben az új formában kerül megvalósításra.

Továbbá az április 6-ára Költészet napja tiszteletére tervezett Nagy Versmondást elhalasztják május közepére, a Versünnep hetére, amit online közvetítés formájában szeretnének megvalósítani.

A versmondók versvideó feltöltésével vehetnek részt a Versmondók találkozója válogató fordulóján. A beérkező versvideókat korcsoportonként 20-25-ös csoportokra bontva a versmesterek (zsűri tagok) megtekintik, értékelik. Döntenek, kik lesznek a Versünnep, azaz a döntő szereplői.

Az online megvalósítás menete:

A részvételi szándék megerősítése:
Kérik a jelentkezők döntsék el, vállalkoznak-e a megváltozott feltételek mellett is a részvételre. Biztatják Őket, hogy igen, legyenek részesei! Ha igen, akkor a versmondók vagy képviselőik a részvételi szándék megerősítéseként küldjék el a további kapcsolattartáshoz szükséges email címüket az ilona.csizmadia@hirosagora.hu címere.

Az e-mail-ben tüntessék fel  a versmondó nevét, osztályát, iskoláját, email címét.

Határidő: 2020. április 3.

A google drive segítségével kérik a versvideókat feltölteni a versmondovalogato@hirosagora.hu címre 2020. április 20-24-e között a feltöltési útmutató szerint.

A feltöltési útmutatót a részvételt megerősítő e-mailre válaszként küldik.

A válogatók kiértékelése után a zsűri-csoportok döntése alapján május 8-án kiértesítik a versmondókat az elért eredményről. A Versünnep résztvevőitől kérnek egy második versvideót, hiszen 2-3 hét alatt fejlődik, tökéletesedik versmondásuk, érik bennük a vers.
A versünnep résztvevői a 2. versvideójukat május 11-15-e között töltsék fel a versmondodonto@hirosagora.hu címre.

A döntőbe beérkezett versvideókat 5 korcsoportban, külön erre felkért zsűri értékeli. A versmondásokat -az eddigi találkozón már megszokott- arany, ezüst és bronz minősítéssel jutalmazza

Az eredmény közzététele: május 23.

A beküldött versvideókat társaságuk adatvédelmi nyilatkozata szerint kezelik.

A versmondó diákok felkészülését tanácsokkal segítik.

További információ:
https://www.hirosagora.hu/versmondok-talalkozoja-online

Kapcsolódó képek