menu

  • 2020.04.02.

Változott az óvodai beiratkozás rendje!

Nincs teendője a beiratkozás kapcsán annak a szülőnek, aki a kötelező felvételt biztosító, úgynevezett körzetes óvodába szeretné gyermekét beíratni.

Amennyiben valaki máshová szeretné járatni gyermekét, akkor szándéknyilatkozat beküldésével jelezheti ezt a kiszemelt intézménynek. A járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel változott az önkormányzati óvodai beiratkozás rendje a 2020/2021. nevelési évre.

Megjelent az óvodai jelentkezés menetéről szóló felhívás Kecskemét honlapján, benne a 2020/2021. nevelési évre vonatkozó tudnivalókkal valamennyi önkormányzati fenntartású köznevelési intézmény esetében. Az összes részlet elérhető a www.kecskemet.hu főoldal jobb oldalán, az „Óvodai beiratkozás” banner-re kattintva.

Alább ebből emeljük ki a legfontosabb pontokat.

Amennyiben a szülő a kötelező felvételt biztosító (körzetes) óvodába szeretné gyermekét beíratni, abban az esetben nincs teendője. A kötelező felvételt biztosító (körzetes) óvoda 2020. április 21-ig felveszi a körzetlista alapján a felvételi körzetbe tartozó gyermekeket.

Amennyiben a szülő/törvényes képviselő nem a kötelező felvételt biztosító (nem körzetes) óvodába szeretné gyermekét beíratni, akkor kizárólag elektronikus úton, egy szándéknyilatkozat beküldésével jelezheti ezt az intézménynek. Ennek határideje 2020. április 17.

A kötelező felvételi körzettel nem rendelkező óvoda vezetője a gyermek óvodába történő felvételéről 2020. április 20-ig dönt, és erről írásban értesíti a szülőket, valamint az érintett gyermek kötelező felvételi lehetőségét biztosító óvoda vezetőjét.

A kötelező felvételt biztosító (körzetes) óvoda vezetője a hozzá eljuttatott szándéknyilatkozatok alapján a körzetébe nem tartozó gyermekek felvételéről 2020. április 30-ig hoz döntést. Az óvoda vezetője a felvételi döntésről írásban értesíti a szülőt.

Az oldalon intézmények és utcanevek alapján is meg lehet keresni, hogy melyik a kötelező felvételt biztosító óvoda. Ugyanott a szándéknyilatkozat is elérhető.

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek