menu

  • 2020.04.20.

A járvány idején is fontos a védett területek látogatási szabályainak betartása

Az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság tanösvényein és védett területein kirándulók száma.

Az Igazgatóság arra kéri a látogatókat, hogy kövessék figyelemmel a honlapokon, a közösségi médiafelületeken megjelenő hivatalos információkat, és tartsák be a védett területeken történő túrázás szabályait és a higiéniai előírásokat is.

Az Igazgatóság arra kéri a kirándulókat, hogy a tanösvényeken csak gyalogosan közlekedjenek, parkolásra használják a kijelölt parkolóhelyeket, túrázás közben maradjanak a kijelölt utakon. A táblával jelzett, fokozottan védett területekre továbbra is csak a nemzeti park írásos engedélyével lehet belépni.

A látogatóikat arra kérik, hogy vigyázzanak a környezet tisztaságára és semmit ne hagyjanak maguk után a kirándulás során.

A KNP működési területén található, saját fenntartású madármegfigyelő-tornyokat a kirándulók biztonsága érdekében lezárták a járvány idejére. A Fülöpházi-buckavidéken, a Báránypirosító tanösvény elején található erdei tornapályát kérik, ezen időszak alatt szintén ne használják!

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság köszöni, ha betartja a látogatási szabályokat és emellett a higiéniai előírásokat! Végezetül felhívják a figyelmet, hogy idén nagyon sok a kullancs, fokozottan ügyeljenek erre is!

Kiskunsági Nemzeti Park

Kapcsolódó képek