menu

  • 2020.04.24.

Online térben folytatja a munkát a kecskeméti CSAKPont csapata

A kecskeméti Család- és KarrierPONT irodája a koronavírus-járvány miatt átmenetileg ugyan bezárta ajtaját, de munkatársaik, tanácsadóik telefonon és e-mailben továbbra is elérhetőek, így a munka jelenleg is folyik.

A CSAKPont csapata azon dolgozik, hogy minél több online is biztosítható, értékes lehetőséget találjon, amivel a hozzájuk fordulók segítségére lehetnek.

A kecskeméti Család- és KarrierPONT Kézzel készített, környezetbarát húsvét című, március végi ünnepváró online alkalma a lakás díszítéséhez nyújtott praktikus tanácsokat. A szervezők vendéget is hívtak, Sujtóné Szuh Emese óvodapedagógus évek óta, amit csak lehet újrahasznosít, felhasználva egy-egy újabb kézműves ötletéhez. A számos kreatív praktikát felvonultató közel egyórás felvétel bármikor visszanézhető a CSAKPont közösségi oldalán.

A Házisárkány vs. házitündér, avagy túlélési tanácsok egy háromgyermekes pszichológustól című kétalkalmas, élő online foglalkozás keretében Leskovics-Ortelli Andrea, a kecskeméti Család- és KarrierPONT szakembere olyan a gyakorlatban is használható tanácsokat kínált, amelyek megkönnyíthetik a mindennapokat ebben a megváltozott helyzetben. Szó esett egyebek mellett az új napirend és a családi szabályok kialakításáról, az indulatkezelésről, továbbá a párkapcsolati kommunikációról és az evésről, mint pótcselekvésről.

A CSAKPont nagy sikerű Nő és karrier 2in1 öltözködési és stílustanácsadási workshopja is a képernyőkre költözött. A kiscsoportos készségfejlesztő foglalkozáson Pázmány Patrícia stílustanácsadó egyebek mellett abban segített az érdeklődőknek, hogy milyen darabokból alakítsák ki a saját „kapszula gardróbjukat”, hogyan érdemes kiegészítőket választaniuk, illetve, hogy milyen alkathoz és életkorhoz milyen szabású, anyagú és hosszúságú ruhák az előnyösek.

A család és a karrier összeegyeztetése áll a középpontjában az iroda következő programjának. A családbarát munkahelyek + munkáltatóbarát családok = közös sikerünk című, április 28-án és 29-én délelőtt szintén online formában zajló gyakorlatias képzésen a jelentkezők Ditzendyné Frank Mariann közösségi fejlesztő, tréner vezetésével egyebek mellett körbejárják a rugalmas foglalkoztatás kérdéseit, megismerhetik a közösségi tervezés és a partnerségi együttműködés jelentőségét, és feltérképezik a gazdasági fejlődéshez hozzájáruló innovatív megoldásokat.
Időpont: 2020. április 28. és 29., kedd és szerda 9:00-12:00 óra + délutánonként gyakorlat online konzultációs lehetőséggel
Részletek: ITT
Jelentkezés: ITT

Továbbra is elérhetőek a kecskeméti Család- és KarrierPONT ingyenes pszichológiai, jogi, mentálhigiénés, szociális és vállalkozásalapítási tanácsadásai online konzultációk formájában. A jelentkezéseket a csak.kecskemet@gmail.com e-mail címre várják a téma megjelölésével, valamint elérhetőség megadásával. Ezt követően telefonon egyeztetnek időpontot az érdeklődőkkel.

A CSAKPont munkatársai terveikről, rendezvényeikről és kezdeményezéseikről hírlevelekben, honlapjaikon és Facebook-oldalukon számolnak be, adnak tájékoztatást.

Kecskeméti Család- és KarrierPONT
6000 Kecskemét, Reile Géza utca 22.
 +36 20 332 3850
 csak.kecskemet@gmail.com
Facebook

Kapcsolódó képek