menu

  • 2020.05.07.

A kecskeméti kórház nyerte a Richer Anna Díj orvos kategóriáját!

Élő videóban jelentették be csütörtök délelőtt, hogy orvos kategóriában a kecskeméti kórház Egészségkert projektje nyerte el a Richer Anna Díjat, valamint az azzal együtt járó négymillió forintot.

Holnap a közönségszavazás eredményét ismertetik.

Ahogyan korábban írtuk, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház dr. Molnár Mária vezette Egészségkert csapata is pályázott a Richter Anna Díjra.

Hazánk egyik legkiemelkedőbb gyógyszer cége, a Richter Gedeon Nyrt. pályázati kiírásával kreatív ötletek kidolgozására inspirálta az egészségügy, gyógyszerészet és oktatás területén dolgozó nőket. A Richter Anna Díj olyan újszerű, megvalósítható projektterveket várt a pályázóktól, amelyek az oktatás és kutatás, gyógyítás, gyógyszerészet, egészségügyhöz kapcsolódó ismeretterjesztés területein kreatív, innovatív módon járulnak hozzá az oktatás vagy egészségügy színvonalához, fejlődéséhez, illetve az adott területen dolgozók mindennapjait megkönnyítik, minőségi változást hozva a hétköznapokban.

A versenyben legfeljebb öt főből álló csapatok indulhattak, a megjelölt területek valamelyikén aktívan tevékenykedő női csapatkapitány vezetésével. A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház csapata – Dr. Molnár Mária Molnár főorvosnő, Gyapjas Tünde, Lantos Lenke, Leskowsky Laura és Nagyné Szigeti Dóra – egy szemet-lelket gyönyörködtető kertet álmodott meg a kórház területén található 3000 négyzetméteres kihasználatlan területre. A kert fő elemei a végtelen jelet ábrázoló gyalogló ösvény, a labirintus, a pergolával körülvett pihenő részek lennének.

A természetes környezet kialakításának a célja, hogy a hosszan kórházban fekvő betegeinknek feltöltődést nyújtson, lehetőséget teremtsen a hozzátartozókkal való félrevonulásra és a dolgozók számára is felüdülést jelentsen. A fák, növények között végzett séta gyógyító hatását számos tanulmány igazolta, így a megálmodott kert a gyógyulás folyamatához is lényegesen hozzájárulhatna. Az álom pedig most valóra válhat.

Gratulálunk a csapatnak, és sok sikert kívánunk a megvalósításhoz!

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek