menu

  • 2020.05.08.

Rendhagyó múzeumpedagógiai iskolai tanítási nap

A kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjtemény egy nagyon izgalmas kezdeményezéshez csatlakozott.

A MOZAIK Múzeumtúra egy országos múzeumnépszerűsítő program, aminek keretén belül már évek óta számos iskolába eljuttattuk a hangszermúzeum élményét. Május 18-án több mint 20 múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásán lehet részt venni egy remekül összeállított műsorfolyamban, órarend szerint.

A hetek óta tartó digitális oktatásra reflektálva a Mozaik Múzeumtúra és a Felelős Szülők Iskolája csapata úgy döntött, hogy létrehoznak egy rendhagyó digitális múzeumpedagógiai iskolai tanítási napot. Kezdeményezésükkel a múzeumpedagógia forradalma is eljött.
Ez lesz a DEMÓ, vagyis a Digitális Edukációs Múzeumi Órák május 18-án az online térben. Ennek apropója a Múzeumok Nemzetközi Napja, május 18-án.

A rendhagyó online esemény az általános iskola 5-8. évfolyamos diákjainak és pedagógusainak szól majd, mely keretében több, mint 20 múzeummal ismerkedhetnek meg egy virtuális órarend segítségével. Huszárságról, repülőgép csodákról, a világ legkülönlegesebb hangszereiről, Toldi rapről, a Siklósi vár kapitányának bejelentkezéséről és Balatoni József, Jocó bácsi vetélkedőjéről is szól ez a nap, hogy csak néhány dolgot említsünk.
A programban erre a célra leforgatott érdekes edukációs videók, applikációk, kvízek, virtuális séták várják majd a diákokat.

A Digitális Edukációs Múzeumi Órák ingyenesek és nyilvánosak lesznek minden felsős diák számára, mindössze a pedagógusuk regisztrációja szükséges a részvételhez, akik két platformon is hozzájuthatnak az erre az alkalomra összeállított izgalmas digitális tananyagokhoz, egyfelől május 18-án a Facebook eseményben, másfelől előtte megkapják e-mailben a teljes digitális órarendet, mely alapján a diákok otthon fedezhetik fel a múzeumokat.

Az esemény híre az alábbi oldalon érhető el: https://felelosszulokiskolaja.hu/oktatas/demo-rendhagyo-iskolai-muzeumi-oktatasi-nap-a-mozaik-muzeumturaval

Facebook esemény itt: https://www.facebook.com/events/372020567069726/

Regisztrációs oldal itt: http://www.mozaikmuzeumtura.hu/digitalis-edukacios-muzeumi-orak

További információk: MozaikMuzeumtura_DigitalisEdukaciosMuzeumiOrak

Kapcsolódó képek