menu

  • 2020.05.28.

Kecskeméti Nemzeti: Ahová az álmok is játszani jönnek

Ahová az álmok is játszani jönnek – szlogennel indul a Kecskeméti Nemzeti 2020/2021-es évada

10 új bemutatóval, elmaradt produkciók pótlásával és a megszokott színes programkínálattal várja régi és új nézőit a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház.

Cseke Péter derűsen tekint a jövőbe

A rendhagyó módon megtartott sajtótájékoztatón Cseke Péter megköszönte a nézők karantén idején tanúsított töretlen lelkesedését a színház új tartalmai iránt. Elmondta, hogy igyekeztek új lehetőségként megélni ezt a színház számára is embert próbáló időszakot. Ezek a különleges tartalmak új oldaláról mutatták be a színházat, amivel reményei szerint sok új nézőt is vonzottak. A direktor jövővel kapcsolatos tervei középpontjában a bizakodás és a derű áll, amit az évad műsorstruktúrája is tükröz. Sok vidámság, minőségi szórakozás és zene várja a színházrajongókat 2020/21-ben Kecskeméten. Kiemelkedő eseménye az új évadnak, hogy a nemzeti státusz folyományaként elindul a kecskeméti operajátszás. Elsőként Donizetti A csengő című vígoperájával találkozhat majd a közönség.

A 2020/21-es évad új bemutatói

Nagyszínház LÉGY JÓ MINDHALÁLIG  musical r.: NAGY VIKTOR
HAMUPIPŐKE    mesebalett r-k.: BARTA DÓRA
EGY CSÓK ÉS MÁS SEMMI zenés vígjáték r.: SZŐCS ARTÚR
A JEGESMEDVE SZERELMESE klímamese, zenével r.: CSEKE PÉTER
A REVIZOR  vígjáték r.: ILJA BOCSARNIKOVSZ
SZENTIVÁNÉJI ÁLOM  táncszínházi előadás r-k.: BARTA DÓRA
DONIZETTI: A CSENGŐ vígopera r.: CSEKE PÉTER

Kelemen László Kamaraszínház

NYOLC NŐ

Bűnügyi komédia r.: KÉRI KITTY

Woody A.: FÉRJEK ÉS FELESÉGEK

komédia r.: SZENTE VAJK

Ruszt József Stúdiószínház

JÖVŐRE, VELED, UGYANITT 2.         

romantikus vígjáték r.: SZEREDNYEY BÉLA

A Színház egyre népszerűbb a közösségi médiában

Török Katalin marketingvezető elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatti leállás idején a teátrum 12 hét alatt, közel húsz sajtóközleménnyel jelentkezett. Az online tartalmakról számos hírt adtak, aminek egyik eredménye az, hogy a Facebook követőik száma közel 11 ezerről elérte a 15 ezer főt. A Youtube csatornára történő feliratkozások száma hamarosan meghaladja a másfélezret, valamint egyre aktívabb a teátrum Instagram profilja is.

„Több száz bejegyzést és videót készítettünk, és több ezer nézőt vonzottak az online előadásközvetítések. Ez egy valódi társasjáték volt, ahol nem kellett egymás mellett lennünk ahhoz, hogy közel legyünk egymáshoz” – tette hozzá.

A zenei tagozat különös figyelmet érdemel

„Idén nagy megtiszteltetés érte intézményünket, mostantól a Nemzeti Színház címet viseljük. Ez fordulópontot jelent a zenei tagozat számára is. A következő évadtól minden szezonban három különböző műfajú (opera, operett, musical) zenés előadást kínálunk. A 2020/21-es évadban Móricz – Kocsák: Légy jó mindhalálig, Donizetti: A csengő, Eisemann: Egy csók és más semmi című művek lesznek repertoiron. A musical sok gyerekszereplővel is csábít, az operett ismert slágerekkel, az újdonság pedig a Donizetti vígopera. Természetesen a zenés mesejátékok sorozata is folytatódik. Ezzel a zenei tagozat szerepe és feladata jelentős mértékben nő az évadban” – mondta el Károly Kati a színház zenei vezetője.

Változatlan intenzitással dolgozik a Kecskemét City Balett

Nyolcadik évadát kezdi a Kecskeméti Nemzeti tánctagozata, a Kecskemét City Balett. Az utóbbi évek tendenciáját követve, a 20/21-es évadban is nagyszínházi bemutatóval készülnek a táncművészek, amit Barta Dóra koreografál, Shakespeare Szentivánéji álom című műve alapján. A Szentivánéji álom története pajkos cinkosságával, pikáns részleteivel sokak kedvence, de a táncosok számára is karizmatikus munkát ígér. A táncosok megjelennek majd a színház számos bemutatójában, így az Egy csók és más semmi című zenés vígjátékban, és A csengő című operában is. Külön kuriózum, hogy ebben az évadban a gyerekek számára is készül egy mese a tánc nyelvén: Hamupipőke története kerül a nagyszínház színpadára. „Egy igazi mesevilágot álmodtunk alkotótársaimmal” – mondta el Barta Dóra, a tánctagozat vezetője, ami izgatott várakozásra adhat okot a kis színházrajongók körében.

Bérletezés, jegyirodai nyitvatartások

A 2020/2021-es évadra áremelés nem történt, június 2-tól a tavalyi 5+1-es bérletárakkal várják a nézőket. A március 12-től évad végéig személyesen vásárolt és elmaradt előadásokra váltott jegyek visszaváltása június 15-ig történik.  Június 15-től megkezdődik az előbérletezés, idén két formában: személyesen, június 15. és június 26-a között lesz lehetősége a nézőknek 10 % kedvezménnyel megváltani bérleteiket a következő évadra. Azok a nézők, akik nem szeretnének személyesen befáradni ezért a jegyirodába, ők a berlet@kecskemetinemzeti.hu oldalon egy e-mailben jelezhetik igényüket egészen augusztus 16-ig, így is jár számukra a 10 % kedvezmény. Augusztus 17-től pedig megkezdődik a bérletek értékesítése a szabad helyekre.

Az eseményt Cseke Péter bizakodóan zárta, egyben ismertette a teátrum következő évadának szlogenjét.

„Minden nehézség ellenére nem szabad elfelejtenünk, hogy a színház továbbra is az a hely marad, ahol a lelkünk megpihen, a szellemünk szórakozik és ahol az álmaink életre kelnek. Kívánom, hogy a mostani derűs hangulatunk megmaradjon, a karantén és a vírushelyzet okozta nehézségek enyhüljenek, és a nyár igazi felüdülést hozzon mindenki életébe.

Mert a Kecskeméti Nemzeti az a hely, ahová az álmok is játszani jönnek!”

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Kapcsolódó képek