menu

  • 2020.06.03.

PCR gép megvásárlását támogatta a kecskeméti Mercedes

Koronavírus tesztelésre alkalmas PCR gép megvásárlását támogatta a kecskeméti Mercedes-Benz gyár

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár Magyarország egyik legnagyobb munkáltatójaként felelősséget vállal Kecskemét és a régió fejlődéséért. A vállalat különös figyelmet fordít az egészségügyi intézmények felé, régóta jól működő partnerkapcsolatokat ápol a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházzal is és keresi annak a lehetőségét, hogy miként segítheti az intézményt.

A magyarországi veszélyhelyzet kihirdetésekor is azonnal felvették a kapcsolatot az intézménnyel, hogy kiderüljön, hogy milyen segítségre lenne szükség. A Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítványon keresztül a vállalat egy – ma már a munka ellátáshoz nélkülözhetetlen – koronavírus teszteléshez használt PCR készülék megvásárlását támogatta. A PCR teszt a koronavírus kimutatására alkalmas vizsgálat, mely garat- és orr-nyálkahártya mintavétellel történik.

„A gép néhány hete megérkezett a kórházba, a Központi Klinikai Laboratórium munkatársai pedig betanulást és megfelelő izolálást követően mindennapos használatba vették” – mondta el dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója.
„Intézményünkben a tervezett műtétek, beavatkozások és szinte valamennyi fekvőbeteg-ellátás fokozatosan újraindult. Mindezek természetesen a megfelelő koronavírus elleni készenlét és védekezés mellett. A jelenlegi eljárásrendünk szerint a koronavírus átvitel szempontjából magas kockázattal járó tervezett műtétek és beavatkozások elvégzéséhez egy negatív PCR teszteredmény szükséges. A támogatásnak köszönhetően ezt helyben, azonnal el tudjuk most már végezni” – tájékoztatott a kórház főigazgatója.

„A Mercedes-Benz kecskeméti gyára ezer szálon kötődik a városhoz és lakosaihoz, nem csak munkaadóként. Miután Kecskemét és a lakosság jólléte szívügyünk, igyekszünk ott visszaadni és segíteni, ahol az a leghasznosabb. Ezért nem is volt kérdés, hogy azonnal segítünk a kórháznak ebben a fontos és nagyon aktuális ügyben” – mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetője. Hozzátette, hogy a két szervezet közötti szoros kapcsolatot már korábbi együttműködések is megmutatják. A vállalat hozzájárult több lélegeztető eszköz beszerzéséhez a kórház gyermekosztálya számára, és a gyár munkatársai a közelmúltban saját munkájukkal a kórház baleseti klinikájának várótermét újították fel.

Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány
6000 Kecskemét, Nyíri út 38.
adószám: 18351198-1-03
számlaszám: 11732002-20346270

Kapcsolódó képek