menu

  • 2020.06.10.

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér női csapata is ott lesz a rájátszáson

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége úgy döntött, hogy miután az M4 Sport június utolsó hétvégéjén közvetítené az Extra Liga csapatbajnokság Final Four-jait, ezért a sportág érdekében felkéri a csapatokat a rájátszáson való részvételre.

A koronavírus járvány súlyosan érintette a magyar asztalitenisz sportot is. Az NB-s csapatbajnokságok félbemaradtak, azaz a mérkőzések kb. 85-90%-át sikerült csak lejátszani. A koronavírus teremtette válságos helyzetben, sem a csapatbajnokság folytatásának előre nem látható újra indítási ideje, sem az iskolai sportlétesítmények bezárása, sem a veszélyeztetettebb idősebb versenyzői állomány, sem a játékosok forma kiesés miatt nem volt értelme a folytatásnak. Ezért nem volt eredményhirdetés sem, amely mind morálisan, mind a sportegyesületeknek anyagilag is nagy „ráfizetés” jelentett a 2019/2020-as versenyévadra.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége úgy döntött, hogy miután az M4 Sport június utolsó hétvégéjén közvetítené az Extra Liga csapatbajnokság Final Four-jait, ezért a sportág érdekében felkéri a csapatokat a rájátszáson való részvételre. Az egész éves teljesítmény alapján a 4-4 női és férfi együttes adva van, köztük az alapszakasz 3. helyezettje, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér női csapata.

– Természetesen először örültünk annak, hogy lesz folytatás, hiszen sem a csapat, sem a klub nem szerette volna kidobni az egész éves elvégzett munkát. Hogy hogyan tudunk majd felkészülni rá, edzeni a játékosok, sőt egyik játékosunk, Aleksandra Radonjic hogy tud átjönni Szerbiából, ez mind-mind talány volt – mondja Ujhidy Tibor, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér elnöke. – Úgy tűnik a járvány lelassulása segítette a megoldást. Két hete már el kezdett fokozatosan edzeni a csapat, de az igazi megindulás ezen a héten történik a Spari csarnokában. Minden versenyzőnk egészséges, és nagyon akar. A csapat tagjai Aleksandra Radonjic, Füle Kata, Drabant Anita, Márkus Enikő, és Szvitacs Alexa. Az alapszakaszban csak a Budaörstől és az Erdérttől kaptunk ki. Természetesen senki ellen nem megyünk feltartott kézzel, sőt… Én bízom a lányok eltökéltségében, csapatszellemében és a formaidőzítésben, ami alapján az egyik dobogós hely megszerzése a cél.

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek