menu

  • 2020.07.30.

Nem tesztelnek magánkérésre

A kecskeméti kórházban nincs és augusztus 1. után sem lesz lehetőség magánkérésre koronavírus-gyorstesztet vagy PCR tesztet végeztetni – tudta meg a hiros.hu a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház PR menedzserétől.

A jelenleg érvényes járványügyi intézkedésekről kérdeztük a kecskeméti kórházat. Megkeresésünkre Nagyné Szigeti Dóra, az intézmény PR menedzsere írásban az alábbi választ küldte:

„A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban a jelenleg kiadott központi eljárásrendnek megfelelően a bejáratoknál előszűrés – lázmérés és kérdőíves felmérés – történik, amíg a hatóság ezen előírását vissza nem vonja.

Magánkérésre gyorsteszt vagy PCR teszt elvégzésében, illetve az 2020. augusztus 1. után esedékes, térítéses, az utazáshoz kötött koronavírus PCR vizsgálatok elvégzésében intézményünk nem vesz részt.

2020. március 11-e óta 5 fő laboratóriumi vizsgálattal igazolt COVID-19 fertőzöttet azonosítottunk. Azoknál az eseteknél, ahol tesztelés során felmerül a gyanú, értesítjük az illetékes járványügyi hatóságot (Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya), aki megteszik a további szükséges intézkedéseket.”

Szóban hozzátette: az utóbb említett esetekben a fertőzöttséget a beavatkozások kötelező feltételeként előírt vizsgálatok során azonosították, azok egyszeri eredmények voltak, a második tesztet már nem ők végezték el az érintetteknél. Magánkérésre pedig azért nem végeznek teszteket, mert a labornak nincs meg az ehhez szükséges akkreditációja.

Forrás: hiros.hu