menu

  • 2020.08.04.

Augusztus első hetében nyit a Kecskeméti Nemzeti

A művészek és a színház munkatársai hetek óta nagy erőkkel dolgoznak, hogy minden a lehető legtökéletesebben alakuljon az elmaradt premierek pótlásakor.

Cseke Péter igazgató úgy nyilatkozott: „Az elmúlt időszakban minden álmunk az volt, hogy újra kinyithassuk a színház kapuit.”

Ez most végre a küszöbön áll, hiszen főpróbahetébe lépett mindkét, tavasszal elhalasztott premier előadás. Pénteken, augusztus 7-én esedékes bemutató a Száll a kakukk fészkére, míg szombaton debütál a Gardénia. A produkciók színpadra kerülése igazi örömünnep a Társulat minden tagja számára.

A közkedvelt Száll a kakukk fészkére című művet Bagó Bertalan állítja színpadra, aki többek között a nagysikerű Amadeus és Bánk bán előadások rendezője volt. Ken Kesey 1962-es regénye, Milos Forman 1975-ös filmje és Dale Wasserman színpadi adaptációja egyaránt világszerte ismert művek. A börtön helyett elmegyógyintézetet választó McMurphy több szabadságot remélt a zárt osztálytól, mint amennyit a büntetésvégrehajtó intézetben sejtett, azonban nem számított rá, hogy Ratched főnővér szigorúsága minden elképzelést fölülmúl. McMurphy és társai a humort ragadva fegyverül, ádáz harcot indítanak a marcona teremtés ellen.
Az alkotók és a parádés szereposztás előre vetíti a népszerű történet kecskeméti sikerét. A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

A Ruszt Stúdióban bemutatásra kerülő darab Elżbieta Chowaniec a mai lengyel drámairodalom fontos alkotója, Gardénia című darabja, amit számos európai országban bemutattak már. A mű egy szelet közép-európai történelem: négy generációnak a huszadik századba és egymásba fonódó történetét kísérhetjük végig az 1930-as évektől napjainkig.
Négy nő – négy élettörténet – egy kaptafa.
Anyák és lányaik, akik semmi másra nem vágynak, csak a boldogságra. Tapasztalataik már csak történelmi körülményeik folytán is egészen mások, szokásaik, beidegződéseik, hol kísértetiesen hasonlóak, hol kérlelhetetlenül idegenek, a kommunikációs szakadék pedig olykor áthidalhatatlannak tűnik közöttük. Mégis összetartoznak, és úgy örökítik drámai sorsvonásaikat tovább és tovább, akár egy görög tragédiában – hiszen ők egy család. Család ellen pedig, tudjuk, nincsen orvosság. Vagy talán mégis van?

Elsődleges fontosságú a színház számára, hogy a bérletes nézőik részére pótolják az előadásokat. Ennek érdekében szinte egész augusztusban játszik a színház két helyszínen, a nagyszínházban és a Ruszt Stúdiószínházban. Bérlettel rendelkező nézők keressék jegyirodát, ha még nincs egyeztetett időpontjuk!
https://kecskemetinemzeti.hu/hu/musor/havi.html

Direktor úr nyilatkozatából:
„Számunkra, a Kecskeméti Nemzeti Színházban a bérletes nézőink jelentik azt a stabil, összetartó alapot, amire építkezhetünk. A hűséges, visszajáró nézőink nyáron – ősz elején bizalmat szavaznak nekünk azzal, hogy bérletet vásárolnak. Felelősségünk van jól élni ezzel a hűséggel és bizalommal. Semmiképpen sem szerettem volna, ha elmarad olyan bemutatónk, amit megígértem az évad bejelentésekor tavaly. Így is fájón féloldalas lett az évadunk, hiszen március-április-májusban sok előadásunk maradt el a már korábban bemutatott darabokból. A nézőink kompenzálására szerveztünk online közvetítéseket. Jelenleg azonban a szabályozás és a járványhelyzet megengedi, hogy teljes erőbedobással térjünk vissza a színházba, így hát pótoljuk a Száll a kakukk fészkére és a Gardénia bemutatóinkat még a 2020/21-es évadunk kezdése előtt.”

A teljes interjú elolvasható a Kecskeméti Nemzeti honlapján:
https://kecskemetinemzeti.hu/hu/rolunk/hirek.html?cikk_id=16182

Felhívjuk minden kedves bérletes néző figyelmét, hogy az előbérletezési időszak augusztus 14-én a jegyiroda zárásáig, tehát 17 óráig tart. Ezen időpontig mindenki bérletét tartják, megújítás esetén pedig 10% kedvezményt biztosítanak!

Nyitvatartás: hétfő-péntek 10:00-17:00
BÉRLETEZÉS A SZABAD HELYEKRE:
2020. AUGUSZUS 17-TŐL, hétfőtől-péntekig 09:00-18:00
A RÉGI BÉRLŐK HELYEIT 2020. AUGUSZTUS 14-IG TARTJUK!
A határidő lejárta után megkezdik az értékesítést a szabad helyekre.

Kapcsolódó képek