menu

  • 2020.09.16.

Elindult a Nők Magyarországért Díj közönségszavazása!

Elindult a Nők Magyarországért Díj közönségszavazása. Közel 500 javaslat érkezett arra, hogy ki kapja meg a Nők Magyarországért Klub díjait 4 különböző kategóriában.

Az oktatás, a szociális terület, az egészségügy, illetve egyéb kategóriában lehetett jelölni és most ezekben a kategóriákban lehet szavazni. Önök is szavazhatnak SMS-ben vagy online, kategóriánként 1-1 szavazattal.

Dr. Sejbenné Dr. Patyi Márta, Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház jelöltje is az első ötben!

Látogassanak el a https://szavazas.nokmagyarorszagert.hu/ oldalra és adják le szavazatukat!

Nők Magyarországért Díj

2020-ban felhívást tett közzé a Nők Magyarországért Klub olyan nők erkölcsi és anyagi elismerése céljából, akik a COVID-19 járvány idején bátran, kitartóan és példamutató módon helytálltak azokon a területeken, amelyek működése kiemelkedő fontosságú volt a járvány terjedésének lassítása, a betegség megelőzése-kezelése, a járvány negatív hatásainak csökkentése vagy a járvány idején az életfeltételek biztosítása érdekében.

Szavazzon Ön is!

Szavazatát leadhatja regisztrációt követően a „Rá szavazok” gombra kattintva vagy elküldheti SMS-ben a +36 70 442 5000-as telefonszámra kattintva a jelölthöz tartozó azonosító kódot. (Az SMS-ben történő szavazás alapdíjas.)

A szavazók között értékes nyereményeket sorsolnak ki a felajánlások közül!

 

Jelöltek az egészségügy területéről

Dr. Sejbenné Dr. Patyi Márta
Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház


SMS-kód: 150

Bemutatkozó videó:

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház a koronavírus járványra készülve létrehozott egy Kórházi Koronavírus Operatív Testületet, melynek a menedzsmenten kívül néhány osztályvezető főorvos volt tagja, szakmai tanácsadója, többek között Dr. Patyi Márta, a Kórházhigiénés Osztály osztályvezető főorvosa. A testület minden nap reggel 8 órától ülésezett.

Dr. Svébis Mihály főigazgató, Dr. Patyi Mártát bízta meg a járvánnyal kapcsolatos intézkedések koordinálására, meghozatalára, felügyeletére.

Dr. Sejbenné Dr. Patyi Márta a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kórházhigiénikus osztályvezető főorvosa, kiváló tudással, több évtizedes szakmai és kórházi gyakorlattal rendelkező infektológus. A megyei kórház részeként működő kalocsai és kiskunfélegyházi kórházak kórházhigiénés irányításán kívül a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban is Dr. Patyi Márta látja el az infekciókontroll feladatokat.

Dr. Patyi Márta személye hozzájárult Bács-Kiskun megyében a COVID-19 járvány lassításához, megfékezéséhez. Áldozatos, kitartó, precíz, példamutató, magas szakmai színvonalú munkájának köszönhetően a megyei fertőzöttségi adatok országos szinten is kiemelkedően jók, alacsonyan maradtak, illetve egészségügyi dolgozói érintettség sem fordult elő.

A COVID-19 járvány idején mindvégig áldozatos, megterhelő, lelkiismeretes munkát végzett, folyamatosan rendelkezésre állt.
Minden eddig megszerzett tudása, tapasztalata segítette a járvány elleni védekezést, mely során mindvégig a betegek és a dolgozók biztonsága volt számára az elsődleges szempont.

Főorvosnő kísérte figyelemmel az eljárásrendeket, melynek intézménybe történő betartásáról személyesen gondoskodott. Elkészítette a Katasztrófa terv és az Influenza pandémiás terv protokolljainak aktualizálását.
Új dokumentumokat készített, többek között a Koronavírus pandémiás tervet, a Koronavírus járvány esetén érvényes Infekciókontroll kézikönyvet. Osztályos eljárásrendeket írt a Patológiai osztály, a Központi Laboratórium, a Kardiológiai és Gasztroenterológia Osztály számára.
Állandó, 0-24 órás infektológiai készenlétet biztosít az intézmény számára, a COVID-19 gyanús és igazolt esetekben szükséges teendőkről intézkedik azonnal.

Megszervezte a Nemzeti Népegészségügyi Központ felé szükséges napi jelentés elkészítését.
Folyamatoson kapcsolatot tart a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával.

A Bács-Kiskun Megyei oktatókórház járványügyi helyzettel kapcsolatos dokumentumain kívül ő készített el a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház – Mobil Járványkórház infekciókontroll kézikönyvét, és segítette a halasi kórház munkatársainak munkáját.
Telefonos szakmai konzultációt biztosított a háziorvosok számára. Felkérésre, igény szerint oktatást is tartott.

https://szavazas.nokmagyarorszagert.hu/

 

 Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

Kapcsolódó képek