menu

  • 2020.10.13.

Női asztalitenisz NB-I. torna rendszerű csapatbajnoki mérkőzések

Női asztalitenisz NB-I. Orosházi torna rendszerű fordulói beszámoló.

2020.10.10. Orosháza, Gyopárosi u. 3.

PET – BAU ASE Orosháza II. – Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér II.

Győztesek: Márkus Enikő 3/3, Polónyi Nóra 3/3, Szabó Anita 2/0, Zsitva Vivien 1/0 Polónyi – Márkus 1.

A nap 1. mérkőzése: A házigazdák ellen kezdtük meg a maratoni küzdelmeket. Serdülő válogatott Hudák Dorinával felálló hazaiak szoros mérkőzésekre kényszerítették csapatunkat. Márkusnak sikerült minden mérkőzését magabiztosan megnyerni. Polónyi, Hudákot csak szetteken belül tudta megszorítani, míg a másik két versenyzőt jó versenyzéssel végjátékban összeszedett versenyzéssel győzte le. Szabó és Zsitva tisztességesen küzdött, de a jobb játékerőt képviselő Orosháziak ellen nem sikerült nyerni.

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér II. – Békési TE 4/6

Győztesek: Márkus Enikő 3/2, Polónyi Nóra 3/1, Szabó Anita 3/0 Polónyi – Márkus 1.

A nap 2. mérkőzése: Békési csapatban szerepel a serdülő válogatott Balogh Ágnes, aki ellen Márkus két szettben is közel volt a győzelemhez. Polónyi Nórának két szett előny is kevés volt a bravúrhoz. Márkusnak az Ágota elleni mérkőzésen meghúzódott a karja, de meg tudta nyerni. Szabó Anita szoros szettekben maradt alul az ellenfeleivel szemben.

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér II.- ATSK SZEGED 8/2

Győztesek: Márkus Enikő 2/2, Polónyi Nóra 3/3, Zsitva Vivien 3/2, Szabó Anita 1/0 Polónyi – Márkus 1.

A nap 3. mérkőzése volt a Szegediek ellen. Tartalékosan felálló ellenfél ellen könnyű győzelem született.

Fodor Miklós edző:
“Jó volt Kecskemétinek lenni ezen a hétvégi torna rendszerű lebonyolítású NB-I. csapatbajnoki összecsapásokon. Küzdöttünk, jól játszottunk, szorongattuk azokat az ellenfeleinket akiktől kikaptunk. Nem voltunk elkeseredve a vereség után, hanem újult erővel vágtunk bele a következő mérkőzésbe. Kiemelkedett a mezőny „nagy öregje” Márkus, aki sérülten is végigjátszotta a napot, és volt a csapatunk vezéregyénisége, Polónyi helyenként nagyon jó játékot és versenyzést mutatva nőtt föl Márkus mellé. Szabó és Zsitva, akik nagyon kevés játéklehetőséget kaptak eddig az NB-I-ben tisztességgel mindent megtettek a náluk magasabban rangsorolt játékosok ellen. Most az öt csapatból álló Dél-Keleti csoport 3. helyén zártunk az őszi fordulók után. Folytatás tavasszal.”

 

Kapcsolódó képek