menu

  • 2020.10.15.

Különdíjban részesült a Kecskeméti Katona József Múzeum

Az Országos Közgyűjtemények Szövetségének különdíjában részesült a Kecskeméti Katona József Múzeum

A közelmúltban került sor a Pulszky Társaság és a Magyar Múzeumi Egyesület által létrehozott AZ ÉV MÚZEUMA 2020 elismerések átadására. Az 1996-ban alapított elismerés a muzeális intézmények működésének átfogó elemzése alapján kivívható rang, amelyet az adott intézmény elmúlt évi fejlődését értékelve, az eredményeket összevetve ítélnek oda a bírálók. A program az aktuális járványügyi intézkedések betartása mellett a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében került megrendezésre.

Magyar Nemzeti Múzeum / fotó : rosta.jozsef@hnm.hu

Magyar Nemzeti Múzeum / fotó : rosta.jozsef@hnm.hu

AZ ÉV MÚZEUMA díj meghirdetése idén két kategóriában történt: a „nagy múzeumok” sorában az országos múzeumok, országos szakmúzeumok és a megyei hatókörű városi múzeumok versenyezhettek, a „kis múzeumok” között a területi múzeumok, tematikus múzeumok, közérdekű muzeális gyűjtemények és kiállítóhelyek szerepeltek.

A Kecskeméti Katona József Múzeum a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeummal, a miskolci Herman Ottó Múzeummal, a Ludwig Múzeummal, az esztergomi Duna Múzeummal és a Szépművészeti Múzeummal versenyezett egy kategóriában. AZ ÉV MÚZEUMA versenyét ebben a kategóriában a Ludwig Múzeum (Budapest), a „kis múzeumok” versenyében a Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény (Budaörs) nyerte.

A Kecskeméti Katona József Múzeum képviselői, dr. Rosta Szabolcs igazgató és dr. Végh Katalin igazgatóhelyettes, az Országos Közgyűjtemények Szövetségének (OKSZ) különdíját vehették át Dr. Fabényi Júlia OKSZ elnöktől, Varga Benedektől, a MNM főigazgatójától, Krucsainé Herter Anikó helyettes államtitkártól (EMMI), Kassai Hajnal, főosztályvezetőtől (EMMI Múzeumi Főosztály)és Dr. Bereczki Ibolyától, a Pulszky Társaság elnökétől.

 

A további díjazottakról  ezen a linken olvashat.

Kecskeméti Katona József Múzeum
6000 Kecskemét, Bethlen krt. 1.

Kapcsolódó képek