menu

  • 2020.11.19.

Önkéntesek jelentkezését várja a Gondoskodó Szolgálat

Jövő héten újra elindul a CédrusNet „Halló, itt vagyok” elnevezésű beszélgetőtárs szolgáltatása.

A Gondoskodó Szolgálat önkéntesei tehát pár nap múlva már a rászorulók lelki egészségével is foglalkoznak majd, amire egyre nagyobb az igény a jelenlegi pandémiás időszakban.

Mint azt megszokhattuk, a Gondoskodó Szolgálat önkéntesei bevásárolnak, csekket fizetnek be és gyógyszertárba járnak, így segítve az arra rászoruló időseket. Kiszélesítették a szolgáltatásaikat a fogyatékkal élőkre is, ennél azonban sokkal többet nyújt a Gondoskodó Szolgálat. Igény szerint telefonon is lelki támogatást adnak.

– Sokan félnek, rettegnek az idősek közül, nem tudják mi vár rájuk ebben a bizonytalan helyzetben. Ezeket a hívásokat is szívesen fogadjuk, próbáljuk megnyugtatni őket – mondta a KTV stábjának Molnár Szilárd, a CédrusNet Kecskemét szakmai vezetője.

A „Halló, itt vagyok” elnevezésű szolgáltatást a jövő héten fogják beindítani. Már most is tapasztalható, hogy sokan információk hiánya miatt keresik meg a Gondoskodó Szolgálatot. Az önkéntesek pedig praktikus tudnivalókkal is ellátják a telefonálókat.

Gyakori kérdés többek között, hogy mit készítsenek elő, ha kórházba kell menniük, hogyan tölthetik el hasznosan, aktívan a szabadidejüket.

Mivel megszaporodott a segítségkérések száma, ezért a CédrusNet tagjai és a Hírös Agóra munkatársai mellett még több önkéntesre van szükség, mind a diszpécserszolgálathoz, mind pedig a délutáni bevásárlásokhoz, kiszállításokhoz.

Aki szeretne jelentkezni, szeretne segíteni, az a Gondoskodó Szolgálat közösségi oldalán megtalálható elérhetőségek valamelyikén megteheti.

Önkéntes jelentkezés: +36 20 556 3402

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek