menu

  • 2020.11.25.

Színpadon a hulladékmentesség!

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét akcióhoz.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét olyan önkéntes kampány 2020. november 21- 29. között, amely Európa-szerte felhívja a figyelmet a hulladékkeletkezés megelőzésére. Hogyan tud egy színház ehhez a programhoz kapcsolódni?

A Hulladékcsökkentési Hét két szempontból is nagyon aktuális téma a Kecskeméti Nemzetiben. A társulat több tagja már zöld útra lépett, és a mindennapjait vagy teljesen hulladékmentesen éli, vagy egyre inkább törekszik ökológiai lábnyomának csökkentésére. Ez inspirált minket arra, hogy az évadban bemutassunk egy saját darabot: a Jegesmedve SzerelMese című klímamesét, amely a tudatos fogyasztásra hívja fel a fiatalok figyelmét – mondta el Cseke Péter igazgató.

A jegesmedve SzerelMese klímamesét a színház dramaturgja, Tóth Kata írta, aki maga is hulladékmentes háztartást vezet, így hitelesen tud a mesén keresztül kommunikálni erről az útról. A szereplők pedig saját maguk is kihívásokon keresztül ismerkedtek meg a fenntartható életmóddal.
Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében a színház a Facebook- és Instagram-oldalán kvízkérdésekkel és más kreativitásra ösztönző feladatokkal várja az érdeklődőket.

Néhány hete zöld utat kapott a Kecskeméti Nemzeti felújítása is. Ennek keretében nemcsak a nagyszínház épületét, hanem a Ruszt József Stúdiószínházat is korszerűsítik, megszépítik. Célom, hogy a megújulás ne csak azt jelentse, hogy kényelmes nézőtér, technikailag felkészült épület várja a nézőket, hanem azt is, hogy a színház működésének ökológiai lábnyomát a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük – tette hozzá a direktor.
A teátrum felújítására vonatkozó tervezések hamarosan megkezdődnek, és előreláthatóan 15 hónapot vesznek igénybe. Az erre vonatkozó szerződést már aláírták a felek.

További információ:
www.kecskemetinemzeti.hu
facebook/kecskemetinemzeti
instagram/kecskemetinemzeti

 

 

Kapcsolódó képek