menu

  • 2020.12.07.

Országos Vasutas Fotókiállítás a kecskeméti vasútállomáson

“Képek az ország vasútjairól” címmel írt ki fotópályázatot a Vasúttörténeti Alapítvány, melynek alkotásai december 20-ig láthatók a kecskeméti vasútállomáson, a nyitvatartás idejében.

Az alapítvány a Vasutasok Országos Közművelődési Egyesületének győri Művelődési Házával közösen hirdette meg a pályázatokat, mégpedig digitális minőségben, viszont a kiállításra is alkalmasnak talált felvételeket papír alapúra kinagyíttatták és kiállításokon bemutatják.

Ebben az évben a VOKE-vel közösen meghirdetésre került a „Képek az ország vasútjairól” című pályázat. Az anyagok időben megérkeztek, lezsűrizték őket, és kiállításra kész állapotba hozták.

36 vasutas pályázótól 163 db kép érkezett be, 83 db alkotást ítéltek meg nyilvános vetítésre és ebből 44 felvételt kiállításon mutatnak be. 13 pályázó lett díjazva.

A kiállítás megnyitását és a díjátadást 2020. október 21-én tartották meg Szeged Vasútállomás emeleti lépcsőházi csarnokában. Ezt követően a kiállítási anyagot vándoroltatják az ország különböző helyeire, vasútállomások várótermeibe és majd a Vasutas Művelődési Házakba.

A kiállítás szabadon látogatható lesz december 20-ig Kecskemét Vasútállomás nyitva tartása idejében.

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek