menu

  • 2020.12.09.

Adventi ablak a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban

Az Ifjúsági Otthon munkatársai évtizedek óta részesei annak, hogy segítségükkel, a kecskeméti gyermekek és felnőttek, a családok ráhangolódjanak a karácsonyra, az adventi időszakban.

Bár a koronavírus-járvány miatt ezen a télen az intézmény nem fogadhat látogatókat, így nem lesz adventikoszorú-készítés vagy mesehangverseny az Otthon mozi színpadán, de természetesen szeretnék segíteni a gyerekeket és szüleiket, a családokat a karácsonyra való ráhangolódásban, az örömteli várakozásban.

Karácsonyi üzeneteket fogalmaztak meg feléjük, karácsonyi képeslapokat készítettek a Kecskeméti Ifjúsági Otthon kirakataiba. A hat, szívhez szóló üzenetet tartalmazó képeslap mellett egy karácsonyi enteriőrt alakítottak ki az Ifjúsági Otthon sarkán, a Tükörterem sarki ablakában. Azonban ez a kirakat, melyet Acsai Rita kolléganőjük tervezett és rendezett be – nem egy statikus helyszín, minden nap megtöltik élettel. Az ott található fotelba ugyanis minden nap beül egyik munkatársuk, és ünnepi hangulatú verset, mesét, novellát olvas fel.

Akik a helyszínen tartózkodnak, egy hangfalon keresztül hallgathatják a kis műsort, akik nem tudnak elmenni, otthonaikban is követhetik a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Facebook oldalán, élő közvetítés formájában.

Az adventi ablak minden hétköznap 16 órakor „nyílik ki”, a kis előadásokat december 18-ig láthatja, hallhatja a közönség a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon sarki kirakatánál, vagy a közösségi oldalán.

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek