menu

  • 2021.01.06.

A Szent László Lions Club újabb adományai a Covid járvány kapcsán

A jótékonysági szervezet tagsága úgy döntött, ebben az embert próbáló időszakban segítséget nyújt a veszélyhelyzetnek leginkább kitettek részére.

Az eddigi segítő tevékenységük az egészségügyi dolgozókra irányult, a tavalyi év folyamán közel 1,5 millió Ft értékben.

Most, a szociális és oktatási területen dolgozóknak és ellátottjainak adományozott a klub. Úgy gondolták járvány idején a levegőfertőtlenítő készülékeknek különösen nagy hasznát vehetik a különböző intézmények, így ózongenerátorokat vásároltak. Ezek a készülékek a járvány elmúltával is hasznosak, hiszen a levegőben lévő polleneket, szagokat és mindenféle vírust és baktériumot kiszűrnek, elpusztítanak.

Karácsony előtt adtak át két ózongenerátort a Karol Wojtyla ház mélyszegénységben élő gondozottai részére és a Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátó Intézménye számára.

A harmadik és negyedik generátor január 4-én és 5-én talált gazdára. Ezeket a készülékeket az EGYMI – Kecskeméti Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium Egységes Gyógypedagógiai Intézmény Juhar utcai Tagintézménye és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusai kapták, az utóbbiak az iskola alapítványán keresztül.

A Kecskeméti Szent László Lions Club 23 éve alakult meg, jelenleg 23 tagja van. A klubtagok önként vállalkoztak arra, hogy mindennapi munkájuk elvégzése mellett idejüket, energiájukat és anyagi lehetőségeiket jószolgálati tevékenységre fordítsák.

 

Kecskeméti Szent László Lions Club

 

Kapcsolódó képek