menu

  • 2024.05.31.

Elindult a Jófej Városrendész Program

Nem minden esetben büntetnek, SMS-ben figyelmeztetnek a városrendészek

Csütörtöktől lehet regisztrálni a Jófej Városrendészet Programra. A jelentkezés lényege, hogy a városrendész szabálysértés észlelése esetén mérlegeli az elkövetett jogsértés súlyát, és amennyiben azt kevésbe súlyosnak tartja, úgy SMS-ben és e-mailben értesíti a regisztrált sofőrt, hogy 15 percen belül szüntesse meg a szabálysértést, addig nem kap büntetést az illető.

A városunkban élőket és az ideérkezőket segíti Kecskemét városa. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester Sipos László városüzemeltetési tanácsnokot azzal bízta meg, hogy a Kecskeméti Városrendészettel együttműködve dolgozzanak ki lakosságbarát fejlesztési lehetőségeket. Ennek köszönhetően indult el mától a Jófej Városrendész Program, melynek lényege, hogy a regisztrált sofőrt, aki kisebb szabálysértést követ el, a városrendész SMS-ben és e-mailben értesíti, hogy 15 percen belül szüntesse azt meg.

A Kecskeméti Városrendészet úgy gondolta, hogy egy olyan szolgáltatást, egy olyan programot indít, ami lakosságbarát. A Jófej Városrendész Programnak az a lényege, hogy ha valaki közlekedési szabálysértést követ el, tehát megállási, várakozási tilalmat sért, illetőleg egyéb ilyen közlekedési szabálysértést követ el, akkor a kollégának mérlegelési lehetősége van arra, hogy alkalmazza a Jófej Városrendész Programon belüli lehetőségeket, vagy egyből figyelmeztetéssel, helyszíni bírsággal vagy feljelentéssel él — mondta dr. Német Zsolt, a Kecskeméti Városrendészet vezetője.

Fontos, hogy a program többek között a megállási és várakozási tilalmakra vonatkozik, így például a megállni vagy várakozni tilos táblával jelzett útszakaszoknál, kapubeállóknál, árurakodó-helyeken, járdán vagy gyalogátkelőhely előtt 5 méteren belüli várakozásnál.

A kedvezmény a fizető parkolásra és a szabályszegésekre, mint például a zöldfelületen történő parkolás, a behajtási tilalom és a kötelező haladási irány, nem érvényes. Sipos László tanácsnok, önkormányzati képviselő megjegyezte, hogy ha valakinek több autója van, mindegyiket regisztrálhatja a programba.

Lakcímtől és tartózkodási helytől függetlenül bárki díjmentesen regisztrálhat a jofejvarosrendeszkecskemet.hu oldalon.

A lakosságbarát fejlesztések közé tartozik többek között Kecskemét első P+R parkolója is Homokbányán, valamint a parkolójegy-kiadó automatáknál a QR-kód leolvasásával váltható napijegy.

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek