menu

  • 2017.03.08.

Megjelent a Családinfó tavaszi száma

Végre itt a tavasz! Családinfó magazinunk 2017-es első számának utolsó simításait már a napsütésből merített erővel,szabadban tölthető programok utáni vággyal megtelve tettük.
Az én reményeim is kezdenek valósággá válni.

Lehet, hogy egy hétköznapi reggeli elindulás nem lesz a nap egyik legfárasztóbb eseménye. Nem lesz akkora tortúra mire négy gyermekünket utcára alkalmas öltözékben tudva kijutunk a bejárati ajtón. Egy számomra ilyen „sokruhás” reggel után, még fázósan kezdtük megtervezni szerkesztőségünkben magazinunk tavaszi számának tartalmát, gondolataink a családi mindennapok feladatai köré csoportosultak.

Gyerekestől elindulni nap, mint nap. Miért is? A gyerekeknek közösségbe kerülni előbb-utóbb muszáj, van akik könnyebben élik ezt meg, van akik nehezebben, akiknek ez többször is megadatik, többféle érzésekkel is keresztül mehetnek ezen. Egyedül nem megy… Hartyániné Barta Judit írásában olvashatunk erről az igen meghatározó időszakról.

A kandalló mellett, meleg pokróc alatt is vágytunk az olvasásra, de milyen jó lesz ezt megtenni a teraszon vagy fűben, fatövében. Szóval könyvről szólnunk kell, azt hiszem a mai „kütyüs” világban mindig is szólnunk kell majd. A Családinfó a Kolibri segítségével továbbra is az ifjúság olvasási kedvét igyekszik növelni, izgalmas kalandokat ajánlani. Úgy gondoltuk, ne csak könyvről írjunk. Szólaltassunk meg környékünkről olyan embert is, akinek tolla nyomával találkozhatunk, így született meg az írói interjú.

Sokunknak nem jó emlék a tél végi vírusokkal küzdő időszak. Ha nem látogatnánk napi szinten a kicsikkel az ovit, bölcsit, talán könnyebben túl lennénk egy influenzás időszakon. Ilyenkor érezzük át, mennyire fontos is családunk egészsége. Nem volt kérdés – családi magazinhoz híven – most is foglalkoznunk kell az egészségmegőrzés, egészségügyi problémák kezelésének témájával. Oldalakon keresztül osztanak meg velünk saját szakterületükről hasznos információkat orvosaink, nyújtanak tanácsot egy-egy betegség kezeléséhez.

A napsütés megérkezését, még a hóvirág kinyílását is megelőzte az áruházak szórólapjain látható sok-sok kertészeti termék, virág. Hát tényleg lesz tavasz? Hamarosan virágot, fát ültetünk? Nagyon várjuk, ez ihlette kertészettel foglalkozó cikkünket és még a címlapképünket is. És ha már a kertben leszünk, ott lesznek velünk négylábú barátaink, lapunkban állatorvos oszt meg velünk hasznos tanácsokat a kutyatartás tudnivalóiról.

délutáni vagy a mai rohanó élet mellett inkább esti hazatérés után, csemetéktől elhangzó mindennapos kérdés: „Mi lesz a vacsora? Éhes vagyok”. A főzés, étkezés állandó, ahogy magazinunk utolsó oldalain található gasztronómia rovatunk is. Jobb időben – ugye már nincs előszobai tortúra – megpróbálunk a családdal kimozdulni, otthonunkon kívül étkezni, ehhez segítségnyújtásul az éttermekről szóló írásainkban a gyerekeknek nyújtott lehetőségekre is rákérdeztünk.

A család mindennapjai szebb és nehezebb időszakokkal, élményekkel megtűzdelve, egy rutinos rend szerint ismétlődik. Ahogy most már negyedévente a Családinfó megjelenése is. Akárcsak az évszakok… Köszöntünk tavasz!

Virág Henrietta

Magazinunkhoz hozzájuthatnak a kisgyermekeket fogadó intézményekben (bölcsődékben, óvodákban, általános iskolákban) kulturális intézményekben, védőnőknél és a szerkesztőségünkben is. Online keressék a csaladinfomagazin.hu oldalon!

Tovább a CSALÁDINFÓ Magazinokhoz

fb-art

Kapcsolódó képek