menu

  • 2018.12.04.

Megjelent az ünnepi Családinfó!

Ünnepre hangolódva

Alighogy eltűntek az áruházak szezonális kínálatából az iskolatáskák és a bele való írószerek, sebtében helyükre férkőztek a csokimikulások és a karácsonyi édességek. Hová ez a sietség? Nem rejtőzhettek volna még ezek a finomságok egy kicsit? Annyira korán, a szép napos őszbe csöppentek bele.

Évekig kerültem gyerekeimmel azokat a boltokat, ahol már októberben csábítottak a télapók, és sokáig a hetekkel előre felállított karácsonyfák látványával sem tudtam mit kezdeni. A mai szülők többsége gyerekként díszekben pompázó fát szenteste előtt nem sokat látott. Számomra felejthetetlen az az egykori, évről évre visszatérő pillanat, amikor december 24-én, a nappaliban álló fenyőt megpillantva, a karácsony illata az orrunkba csapott. Ma már november végétől fényben úszik az egész város. A hangulat az otthonokból az utcákra is kiköltözött. Lassan jöttem rá, nincs értelme a korai ünnepi köntösön morfondírozni, jobb lesz csodálni, és hangolódni. Úgyis mindjárt itt van szenteste, az idő csak úgy szedi a lábát.

A szerkesztőségünkbe is ideje korán beköltözött a karácsony. No nem a piros és aranyruhás csokiformák osontak be, hanem számtalan cikk témájának ötlete.
A tematika a boltok polcait elfoglaló szaloncukrokat is megelőzve, még a tanszerek idején érlelődött. Az utolsó simításkor fényképezőnk lencséjével szemben már szépen öltöztetett fa állott, tudatosítva bennünk, hogy valóban itt az idő, hangolódhatunk. Tartsanak velünk!

E lapszámmal kívánunk minden kedves Családinfó olvasónak békés, meghitt karácsonyt!

a szerkesztőség nevében: Virág Henrietta

Magazinunkhoz hozzájuthatnak a kisgyermekeket fogadó intézményekben (bölcsődékben, óvodákban, általános iskolákban) kulturális intézményekben, védőnőknél és a szerkesztőségünkben is.

Tovább a CSALÁDINFÓ Magazinokhoz

Kapcsolódó képek