menu

  • 2021.01.18.

Alkatrészhiány miatt leáll a kecskeméti Mercedes

Úgy tudjuk, hogy egy Japánban gyártott alkatrész hiánya miatt áll le január 20-tól január 30-ig a termelés a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban. Információink szerint a chiphiány több autógyártó cég működésére is kihat.

Hiány keletkezett egy, az autóiparban nélkülözhetetlen alkatrészből. Információink szerint világszerte, így például Németországban az Audi gyár vonatkozásában is problémát okoz, hogy nem áll rendelkezésre a Japánban gyártott mikrochip.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kérdésünkre azt a választ adta, hogy jelenleg világszerte beszállítói nehézségek tapasztalhatók az alkatrészellátásban. A Mercedes-Benz gyárainak nagyfokú rugalmassága lehetővé teszi, hogy a termelési programban ilyenkor szükséges módosításokat rövid időn belül végrehajtsák. Így a kecskeméti Mercedes-Benz gyár termelési programját is az aktuális beszállítói helyzethez alakítják. A beszállítókkal szoros együttműködésben dolgozva folyamatosan figyelik és elemzik a helyzetet a gyár vezetői.

Az említett helyzet miatt mintegy másfél hétig, január 20-a estétől január 30-ig a kecskeméti gyár szünetelteti a termelést. A kecskeméti gyárban a termelési szünet ideje alatt is alkalmazzák az érvényben lévő munkaidőkeretet. Ez azt jelenti, hogy a nem teljesített munkaórák mínusz órákként jelennek meg a munkaidőszámlákon, és azokat 2021. december 31-ig kell ledolgozni. A munkatársak a leállás napjaira is megkapják alapfizetésüket, valamint a jelenléti bónusz, szenioritási bónusz és cafeteria juttatásokat.

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek