menu

  • 2021.01.18.

Madárodu a Gyakorló Óvodában

A COVID19, mint mindenki számára a Bács- Kiskun Megyei Vadászhölgyek Egyesületének is megnehezíti mindennapjait, de igyekeznek alkalmazkodni a kialakult helyzethez és folyamatosan tevékenykednek.

Ennek és Bimbó Erika Süni csoportos szülő közbenjárásának köszönhetően egy országos programban tud a Károli Gáspár Református Egyetem Petőfi Sándor Református Gyakorló Általános Iskola és Óvoda részt venni.

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítást szervező iroda támogatásával hatvan madárodú és hat etető kihelyezésére nyílt lehetősége az OMVK Bács- Kiskun Megyei Területi Szervezetének.

Megyénkben a négy tájegységnyi fővadász és a Bács- Kiskun Megyei Vadászhölgyek Egyesületének közreműködésével, nagy örömükre, a Gyakorló óvodában a gyerekek bevonásával kihelyezésre került egy ilyen madárodú. A program céljával az intézmény is azonosul, miszerint felhívják a legkisebbek figyelmét is az őket körülvevő természet értékeire, valamint azok megóvására. Világítsunk rá a természet apróbb részleteire, így a madarakra is, amelyeknek egyre kevesebb természetes menedék áll a rendelkezésükre. A gyerekek nagy örömmel fogadták ezt a kezdeményezést, amely által nem csak élményt tudnak nyújtani, de szemléletformáló és környezetpedagógiai szerepe is fontos.

„A jövő gyermekeink kezében leledzik. Gyermekeink azonban a mi kezünkben vannak.”
Will Berthold

 

Kapcsolódó képek