menu

  • 2021.02.08.

Lerajzolt, rímbe és történetbe foglalt gondolatok a házasságról, családról

Két programmal kapcsolódnak idén, az országosan február 7-e és 14-e között zajló Házasság hete rendezvénysorozat kecskeméti eseményeihez a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai és a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai.

A kecskeméti civil szervezet gyermekrajzokkal, illetve versekkel és történetekkel népszerűsíti a házasságot, hangsúlyozza a család fontosságát.

A Házasság hete alkalmából „Az első szerelem ∙ Párban szebb az élet! ∙ Együtt minden könnyebb! ∙ A családi élet örömei ∙ Támaszom a család ∙ Holtomiglan holtodiglan ∙ Együtt lenni jó!” mottókkal vers- és novellaíró pályázatot hirdetnek az általános iskola felső tagozatosainak, valamint a középiskolásoknak. A fiataloktól azt várják, foglalják lírába vagy prózába mindazt, ami a választott mottóról eszükbe jut, de szüleik vagy nagyszüleik megismerkedésének, egymásra találásának történetét is megfogalmazhatják egy vers vagy egy rövid elbeszélés keretében.

A legkisebbektől pedig azt kérik, rajzolják le gondolataikat a házasságról és a családról, de kedvenc meséjük egy-egy részletét is papírra vethetik.

 

A pályamunkákat február 15-éig a kecskeméti Család- és KarrierPONT (Kecskemét, Reile Géza utca 22.) irodájában lehet leadni ügyfélfogadási időben, hétfőn és szerdán 8.30 és 12.30, csütörtökön és pénteken 13.00 és 17.00 között.

 

Az eredményhirdetés várható időpontja: 2021. február 22. online térben, a www.nokanemzetjovojeert.hu weblapon, ahol a legjobb pályamunkák is láthatóak, olvashatóak lesznek.

Kapcsolódó képek