menu

  • 2021.03.30.

Hamarosan kezdődik az üveggyűjtési akció

Április 6–20. között ismét nagyszabású üveggyűjtési kampányt szervez Kecskemét önkormányzata, ez alkalommal a Városgazdasági Nonprofit Kft. segítségével – tájékoztatott közleményében Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester. Az akción befolyt összegből levegőtisztító készüléket vásárolnak.

Az Életmentő Üveg kampányban 2019 őszén a kecskemétiek összefogásának köszönhetően 600 tonna újrahasznosítható hulladék landolt a kihelyezett tárolókban. Az üvegek ellenértékéből egy-egy defibrillátor került a hetényegyházi Móricz Zsigmond Általános Iskolába, a Kadafalvi Általános Iskolába és a nagypiacra.

Az idei akció 14 gyűjtőponton zajlik majd. A hulladék elszállítását a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (DTkH) végzi, napi rendszerességgel.

Az üvegből ez alkalommal „tiszta levegő” lesz, ugyanis az összegyűlt pénzből három darab levegőtisztító készülék beszerzését tervezzük, amiket a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. használhat majd.

A hasonló akciókban való részvétel, a hulladék szelektív gyűjtése mindannyiunk közös érdekét, Kecskemét tisztaságát segíti elő.

Köszönöm mindenkinek, aki részt vett és továbbra is részt vesz a közös városi akciókban!

Szeberényi Gyula Tamás
Kecskemét alpolgármestere

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek