menu

  • 2021.04.01.

Hétezren szavaztak az év kórházi dolgozóira

Elismerés országszerte 95 kórházi dolgozónak a COVID-ellátásban végzett áldozatos és kitartó munkájáért

Budapest, 2021. március 30. – A nyilvános szavazás keretében összesen 7000 szavazat érkezett azokra az egészségügyi dolgozókra, akik a COVID ellátás keretében országszerte kiemelkedő munkát végeztek. A Duna Bonum Alapítvány által felajánlott 100 millió forintot a „Fogjunk össze az egészségügyben dolgozókért és családjaikért” kezdeményezés a Magyar Kórházszövetség bevonásával juttatja el a legtöbb szavazatot kapott 95 kórházi dolgozó számára.

A „Fogjunk össze” program keretében létrehozott „Év COVID dolgozója” díj célja, hogy megköszönje a kórházi dolgozóknak azt a többletmunkát, amit a koronavírus-járvány plusz teherként rótt rájuk, és amelyet immár egy éve magas szakmai színvonalon és nagy odaadással végeznek. A Duna Bonum Alapítvány és a Magyar Kórházszövetség közös döntése alapján a felajánlott összeg a Szövetség tagintézményeinek COVID-ellátásban résztvevő dolgozói között pénzbeli juttatásként kerül kiosztásra. A február 22. és március 19. közötti nyílt online szavazáson három kategóriában lehetett jelöléseket leadni.

A szavazás eredménye alapján 33 orvos, 43 szakdolgozó (nővér, asszisztens, műtősnő, műtősfiú, beteghordó) és 19 nem betegágy mellett dolgozó, a kórházak működési hátterét biztosító szakember (pénzügyi munkatárs, munkaügyes, informatikai szakember, takarító, karbantartó) részesül pénzbeli elismerésben. A szavazatok alapján az „Év orvosa” Dr. Muraközi Zsófia (Petz Aladár Megyei Oktató Kórház) az „Év szakdolgozója” Vadas Szilvia (Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet), az „Év nem betegágy melletti dolgozója” pedig Sabjánné Menyhárt Piroska (Szent Borbála Kórház) lett.

„Az egy éve tartó, és most ismét tomboló járvány kezelésében az egészségügyben dolgozók emberfeletti munkát végeznek. Orvosként, intézményvezetőként egyre erősödő összefogást látok a COVID-ellátásban. Ezzel a példaértékű csapatmunkával, valamint a lakosság felelős magatartásával, de mindenekelőtt az oltásra való jelentkezéssel le tudjuk győzni a vírust. A fogjunkossze.hu kezdeményezést azért hoztuk létre, hogy minden olyan lehetőséget megkeressünk, amivel azokat a kollegáinkat segíthetjük, akik a betegellátás frontvonalában dolgoznak. Ez a 100 millió forint jelentős egyösszegű támogatás, és örömmel látom, hogy lesznek követők, akik szintén segíteni szeretnének az egészségügyben dolgozókon. Nagyon hálásak vagyunk nekik. – hangsúlyozta Ficzere Andrea, a „Fogjunk össze” kezdeményezés létrehozója.

Az „Év COVID dolgozója” díjátadó összefoglalóját itt tekintheti meg:

A díjazottak az alábbi kórházakban dolgoznak:

Bács-Kiskun Megyei Oktató Kórház
Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet
Bugát Pál Kórház
Csolnoky Ferenc Kórház
Csongrád-Csanád Megyei Dr. Bugyi István Kórház
Csongrád-Csanád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórháza
Debreceni Egyetem Klinikai Központ
Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet
Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza
Észak-Közép-Budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő
Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház
Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet
Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet
Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház és Rendelőintézet
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet
Jávorszky Ödön Kórház
Kiskunhalasi Semmelweis Kórház és SZTE Oktatókórháza
Markusovszky Egyetemi Oktatókórház
Mohácsi Kórház
Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ
Petz Aladár Megyei Oktató Kórház
Selye János Kórház
Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház
Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház
Szegedi Tudományegyetem Szent Györgyi Albert Klinikai Központ
Szent Borbála Kórház
Szent Lázár Megyei Kórház
Szent Margit Kórház
Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Dunaújváros
Szigetvári Kórház
Toldy Ferenc Kórház és Rendelőinézet
Tüdőgyógyintézet Törökbálint
Uzsoki Utcai Kórház
Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft.
Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet, Farkasgyepű
Zala Megyei Szent Rafael Kórház

 

 

A Magyar Kórházszövetségről
Az idén 90 éves Magyar Kórházszövetség elkötelezetten dolgozik azért, hogy a kórházak működésének szakmai, jogszabályi és pénzügyi támogatása révén hozzájáruljon azok betegségmegelőző és gyógyító munkájához, ezen keresztül a társadalom egészségi állapotának javításához. Érdekképviseleti tevékenységével a kórházakban végzett gyógyító és betegség megelőző munka eredményességének a növelését támogatja. A kórházi dolgozók szakmai továbbfejlődése érdekében rendszeresen tart egyeztetéseket, konferenciákat, workshopokat, amelyekkel az a célja, hogy az ágazat szereplői számára megteremtse a lehetőséget a problémafelvetésre, a közös megoldáskeresésre, a legjobb gyakorlatok kölcsönös megismerésére.

A Duna Bonum Alapítványról
A Duna Bonum Alapítvány a tiszakécskei székhelyű Duna Aszfalt Zrt. tulajdonosának, Szíjj Lászlónak a magánalapítványa, melyet 2019-ben hozott létre. A vállalkozó a tulajdonában álló vállalatok támogatási tevékenysége mellett hozta létre magánalapítványát, amelyen keresztül immár, mint magánszemély is jelentős értékű adományokkal segít. Az alapítvány fő patronálási köre az egészségügyi projektek és intézmények támogatása.

A „Fogjunk össze az egészségügyben dolgozókért és családjaikért” kezdeményezésről (fogjunkossze.hu)
A kezdeményezés célja, hogy segítse az egészségügyben dolgozókat, akik azért dolgoznak, hogy az ország a COVID járvány idején is működhessen. A Dr. Ficzere Andrea által megálmodott és működtetett program több sikeres jótékonysági projektet tudhat magáénak.

Kapcsolódó képek