menu

  • 2021.04.27.

Matricát kell ragasztani a kukákra

Matricát kapnak a kecskemétiek a DTkH-tól az első negyedéves számlájukkal, melyeket a gyűjtőedényekre kell felragasztani jól látható helyre, jelezve a szemétszállító cég munkatársai felé, hogy érvényes szerződéssel rendelkeznek, és pontosan akkora kukát használnak, amekkorára szerződtek.

Matricát kapnak a DTkH-tól a szemétdíjat fizető, szerződött ügyfelek, amelyet kötelező felragasztaniuk a hulladékgyűjtő edényükre. Így kell jelezniük a jövőben a cég munkatársai számára, hogy rendeltetésszerűen használják a szemétszállítási szolgáltatást. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester kiemelte, a matricás rendszernek köszönhetően bővülő ellenőrzési mozgástér az illegális szemét megszüntetésének egyik legfontosabb eszköze.

– A szolgáltató tudja ellenőrizni azt, hogy megfelelő mennyiségre fizetett-e elő a lakos, illetve egyáltalán rendelkezik-e előfizetéssel. Megpróbáljuk kiszűrni a nem fizetőket, párhuzamosan azokat is kiszűrni, akik nem is rendelkeznek kukával – nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester.

A matrica az első negyedéves számlával együtt érkezik meg a háztartásokba. A cédulát jól látható helyre kell feltenni az edényekre a kézhezvételtől számított 30 napon belül. Előtte azonban ellenőrizni kell, hogy helyesek-e az azon szereplő adatok.

– Ha nincsenek rendben az adatok, akkor ezt rendbe kell tenni. Be kell menni a szolgáltatóhoz, szerződést kell módosítani vagy szerződést kell kötni. Ez mindenkinek az érdeke, közös érdekünk is, hogy kevésbé legyen szemetes a városunk. Aki pedig ezt nem érzi fontosnak, annak azért érdeke, mert különben meg fogják büntetni – mondta Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester.

Ha valaki nem kapott matricát, azt szintén a DTkH Kft. ügyfélszolgálatán kell jeleznie. A társasházi ügyfelek esetében a közszolgáltató a közös képviselőkkel egyeztet, a négy gyűjtőedénynél többre szerződött ingatlanhasználók pedig külön levélben kapják meg a matricákat.

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek