menu

  • 2021.05.05.

A Tanyai Termék Piac heti kiemelt vendége

Kecskeméti mézes puszedli, lekvár különlegességek és lajosmizsei friss szamóca a Kecskeméti Tanyai Termék Piacon!

Prémium minőség kedvezményes áron!
Akciókkal várják a kistermelők a vásárlókat!

A Kecskeméti Tanyai Termék Piac április végétől új kampányt indított a helyi termelők népszerűsítésére. Hétről hétre csütörtökönként 13-17 óráig egy-egy új termelőt hívnak meg bemutatkozni, aki kiemelt vendége lesz a piacnak a Budai utcai Piaccsarnok szabadterén.

E heti bemutatkozó kistermelőjük május 6-án csütörtökön Kövecses Mária Klára.

2013. óta Kecskemét-Hetényegyházán gazdálkodik saját gyümölcsösében. Fő bevételi forrása a maga által termelt zöldségek, gyümölcsök feldolgozásából származik. Kistermelőként helyi, hagyományos receptúrával állítja elő egészséges, házi ízesítésű befőttjeit, lekvárjait, savanyúságait. Pár éve bővítette tevékenységét különleges ízesítésű mézes puszedli készítéssel a kecskemétiek nagy örömére. A mostani piac fő attrakciója lesz az aszalt szilvás fehér- és tejcsokoládés mézes puszedli. Ezen felül kapható lesz még: házi lecsó, zakuszka, vágott vegyes és sütőtök savanyúság, szilva-, szamóca-, sárgarépa-, birsalma-, narancsos, gyömbéres sütőtök lekvár.

Újdonság továbbá, hogy az idén második alkalommal a lajosmizsei Jóriné Gyuris Ágnes őstermelő friss, extra méretű, zamatos szamócával is várja a piacra kilátogató vásárlóközönséget!

A Tanyai Termék Piac további termékei: homoktövis, fürjtojás, méz és méhészeti termékek, lekvárok, szörpök, szárítmányok, gyógyteák, pékáru, füstölt húsáru, házi sajtok, friss zöldség és gyümölcs, savanyúság, horgolt kézimunkák.

A Kecskeméti Tanyai Termék Piac egészséges termékekkel minden csütörtökön 13-17 óráig várja a kedves vásárlókat a járványügyi előírások betartásával, a Budai utcai Piaccsarnok szabadterén. Minden árus maszkot, gumikesztyűt visel, plexilappal védi a vásárlókat a cseppfertőzés veszélyétől, élelmiszert csak előre csomagoltan árusítanak.

A Kecskeméti Tanyai Termék Piacot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület működteti a Kamra-Túra Egyesülettel együttműködésben, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával.

További információ: www.aranyhomok.hu , www.facebook.com/akegyesulet

Kapcsolódó képek