menu

  • 2021.05.10.

Újra nyit a Népi Iparművészeti Gyűjtemény

Újra kinyithatja kapuit a múzeum! Május 11-től a megszokott nyitvatartási időben, keddtől szombatig 10-16 óráig várják Önöket szeretettel.

A hatályos rendelkezések értelmében egyelőre csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a velük érkező kiskorúak látogathatják az intézményt.

A Népi Iparművészeti Gyűjteményben nem állt le a munka a zárvatartás ideje alatt sem. Az állandó kiállítás faragásokat bemutató terme például teljesen megújult. Újdonságként ebben a teremben került bevezetésre a kiállításban a QR kód rendszer is, mely bővebb információkkal, háttértartalmakkal szolgál az érdeklődők számára.

A múzeum állandó kiállítása mellett két időszaki kiállítással várjuk Önöket:

• KÜLÖNLEGES MESTERSÉGEK NYOMÁBAN
Olyan, ma már szinte ismeretlen mesterségek nyomába erednek, mint például a szűcs, a takács, a csizmadia vagy a kékfestő. Különleges tárgyakkal, eszközökkel, technikákkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

• HAGYOMÁNYŐRZÉS MESTERFOKON – A Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület kiállítása

A Díszítőművész Szakkör tagjai ismét visszatérnek a múzeum falai közé. Első találkozási alkalmuk május 11-én, kedden 14 órától lesz. Szeretettel várják a hímzés iránt érdeklődőket.

Nyáron újra indulnak a kézműves táboraik.

NYÁRI KÉZMŰVES TÁBOROK 2021

A Népi Iparművészeti Gyűjtemény szeretettel vár minden 6-12 év közötti gyermeket kézműves táboraiba. Az idén 4 tábort indítanak, délelőtt és délután is egy-egy programmal. Táboraik napközis jelleggel működnek 7.15—17 óra között.

A múzeum tágas udvarán zajlik gyakorlatilag a tábor, a fedett szín alatt tartják a kézműves foglalkozásokat 9 és 14 órakor. Hideg esetén a benti műhelyben dolgoznak. A szabad program alatt a gyerekeké az udvar, népi játékokkal, libikókákkal, gólyalábbal és hatalmas térrel a bújócskához, fogócskához.

A hely szellemének megfelelő népi technikák: nemezelés, agyagozás, szövés, vajköpülés mellett a modern technikák is helyet kapnak, lesz decoupage, kavicsfestés, ékszerkészítés. Minden, amit a gyerekek élveznek.

Táborvezető: Vágó Piros népi játszóházvezető

Részvételi díj: 23.000,-Ft.

  1. tábor: június 28.- július 2. (mindjárt betelik, már csak 3 hely van)
  2. tábor: július 12-16.
  3. tábor: július 26-30.
  4. tábor: augusztus 9-13.

 

Részletes program kérhető: muzeum.nepiipar@gmail.com vagy 76/327-203

Családi tábor

Augusztus 16-19. között mindennapra szeretnének egy-egy  olyan programot összeállítani, amelyekre  azok is elmehetnek, akik már kinőttek ebből a korosztályból. Ez nem tényleges tábor, hanem délelőtti vagy délutáni kézműves foglalkozások füzére, amelyen akár az egész család részt vehet.

Tervezett program: hétfő: kosárfonás, kedd: batikolás, szerda: ékszerkészítés, csütörtök: levendulafonat és borona készítés

 

Szeretettel várják Önöket újra a Népi Iparművészeti Gyűjteményben!

Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek
Népi Iparművészeti Gyűjtemény

6000 Kecskemét, Serfőző u. 19.
www.nepiiparmuveszet.hu

Kapcsolódó képek