menu

  • 2021.06.16.

Csiperó Fesztivál!

ONLINE ÉS OFFLINE

2021. július 6-9.

Alkalmazkodva a járványhelyzet okozta kihívásokhoz a Csiperó szervező csapata idén másként készül a Csiperó Ifjúsági Fesztiválra. Bár a személyes találkozók, közös programok elmaradnak, azért legnépszerűbb programelemeikkel idén is készülnek!

SZAKKÖRÖK

Július 5-9. között szakkörökkel várják a fiatalokat a Csiperó udvarán, a Kápolna u. 24-ben.

Kreatív szakkör
Délelőttönként, 9-11:30 óra között a 9-12. évfolyamos fiatalokkal különböző díszítő technikákat próbálnak ki, természetesen a Csiperós motívumokat szem előtt tartva!

Fotózz, filmezz és írj a Csiperóval!
Délutánonként, 13-15:30 óra között pedig azokat a fiatalokat várják, akik szeretnék a világot a saját szemszögükből bemutatni.

Mindkét szakkör ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni 2021. június 21-ig lehet a csipero@csipero.eu címen.
Bővebb információ a szakkörökről: Dene Orsolya +36 20 395 12 18

A szakkörök az „Innováció és hagyomány – A Csiperó közösségépítő tevékenységei 2020-2021-ben” – TOP-7.1.1.-16-H-ESZA-2020-01339 projekt keretében valósulnak meg.

GYERMEKVARÁZS! online

Az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó egyik legfontosabb célja, hogy a gyerekek megismerjék Európa sokszínűségét.
A hagyományosan Kecskemét főterén bemutatkozó külföldi gyermekcsoportok produkcióit idén virtuális fellépés formájában élvezhetjük. A szervezők nagy örömére szolgál, hogy rendhagyó felhívásukhoz sok külföldi és magyar csoport csatlakozott, és küldte el videó anyagát. A videókból egy többrészes film készül, melyet a fesztivál ideje alatt – július 6-9. – minden nap délután 3 órakor mutatnak be a Csiperó facebook oldalán és youtube csatornáján.

KÓRUSPROGRAM – offline

Nyugat-Balkán és Európa egyesül abban a zenei együttműködési programban, melynek lényege, hogy az EU megismerje a nyugat-balkáni országok zenéjét, és ők is megismerkedjenek az uniós országok zenei kultúrájával. Belgium, Olaszország, Lengyelország, Magyarország kórusai mellett montenegrói, szerbiai, macedóniai, albániai, bosznia-hercegovinai és koszovói kórusok és zeneszerzők új műveivel ismerkedhetünk meg a Kreatív Európa Program társ-finanszírozásában megvalósuló WEBEUnited projekt során.
Az elmúlt években már néhányukat élőben hallotta a közönség Kecskemét Főterén, a Romkertben Kis Éji Zene programon.
Idén a Kápolna 24 –ben újabb kortárs művet mutatnak be, melynek alapját magyar és szerb népdalok adták.

Élő miniKONCERTEK

A koncertek sem maradnak el idén. Két este – 4 zenekar!

2021. július 8-9-én,csütörtök és péntek este a Csiperó Kecskeméti rezidenciáján, a Kápolna u. 24. udvarán, a Nagy Gesztenyefa alatt élő koncertekkel várják a világzene kedvelőit. A Nemzetközi TREMOLO projekthez kapcsolódva látják vendégül 3 ország, 24 zenekarának 3 nyertesét. A Tremolo projekt három ország – Olaszország, Szerbia és Magyarország – együttműködésével jött létre, és lényege, hogy fiatal feltörekvő művészeket segítsen fellépési- és tanulási lehetőséggel. A 24 pályázó zenekarból 3 került kiválasztásra, akik július elején kezdik meg közös munkájukat, és indulnak közös turnéra. A turné második állomása Kecskemét, ahol a közönség két estén át is találkozhat velük.

Az önálló koncertek után pénteken egy igazi jamboree-val zárják a fesztivált, melyre az olasz, szerb és magyar zenekar közös produkcióval készül!

Vendégzenekar az európai világzenei színtéren is népszerű ZOORD zenekar.

A koncertek a jelenlegi szabályozások szerint csak védettségi igazolvánnyal látogathatók.

A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek!

A regisztrációs felület és a részletes program hamarosan a Csiperó facebook oldalán és honlapján is elérhető lesz! https://csipero.eu

Kapcsolódó képek