menu

  • 2021.06.18.

Hétfőn irtják a szúnyogokat Kecskeméten

Június 21-én, hétfőn a napnyugta utáni órákban földi kémiai szúnyoggyérítés lesz Kecskemét területén.

A Szerocor Konzorcium által kijuttatott készítmény kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik – áll az önkormányzat közleményében. Rossz idő esetén június 22-én vagy június 23-án tartják a gyérítést.

Magyarország Kormánya elrendelte az ország területén történő csípőszúnyogok gyérítését. A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a Szerocor Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választotta ki.

Kecskemét holnapján közleményben értesítik a város lakosságát, valamint ezzel egyidejűleg a Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál nyilvántartásba vett méhészeket, hogy

2021. június 21-én (hétfőn)
(rossz idő esetén, június 22-én, június 23-án)
a napnyugta utáni órákban földi kémiai szúnyoggyérítés lesz.

A szúnyoggyérítést a Szerocor Konzorcium (1119 Budapest, Etele út 57. I. em., Tel: +36/62-438-239, E-mail: info@szempair.hu) végzi, a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogírtó szer felhasználásával. A készítmény, a kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Javasolják a lakosságnak:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogírtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek