menu

  • 2021.07.01.

Nyári városnéző séták Kecskeméten a Tourinform Iroda szervezésében

2021. július 3. szombattól nyári városnéző sétákon vehetnek részt az érdeklődők Kecskemét belvárosában. A sétákra július és augusztus szombati napjain kerül sor, 9.30 órai kezdéssel.

A kecskeméti Tourinform Iroda évek óta szervez nyári városnéző sétákat, melyeken nemcsak turisták, hanem a helyiek is részt vehetnek. A sétákat Kószó Ferenc idegenvezető tartja, aki egy kellemes, 1-1,5 órás városnézés keretében mutatja be többek között a Tudomány és Művészetek Házát, a Cifrapalotát, a Református Újkollégiumot, a Szent Miklós-templomot, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházat, a Városházát, a Nagytemplomot és az Evangélikus templomot. A résztvevők sok érdekes információval gazdagodhatnak, és kérdéseiket is feltehetik a séta során.

A városnéző séták időpontjai:

július 3. szombat, 9.30
július 10. szombat, 9.30
július 17. szombat, 9.30
július 24. szombat, 9.30
július 31. szombat, 9.30
augusztus 7. szombat, 9.30
augusztus 14. szombat, 9.30
augusztus 21. szombat, 9.30
augusztus 28. szombat, 9.30

A részvételi díj 18 év felett 1.000 Ft/fő, 3-18 év között 500 Ft/fő. A 3 évnél fiatalabbak számára a séták ingyenesek. A részvételi díjat a Tourinform Irodában lehet befizetni, a Szabadság tér 5/a alatt. A séták innen indulnak.

A Tourinform Irodát idén tavasszal az üzemeltető Hírös Sport Nonprofit Kft. teljes körűen felújította egy Kisfaludy Fejlesztési Program keretében. A nyertes pályázatnak köszönhetően nagyobb fogadótér, új bútorok és LCD kijelzők kerültek kialakításra, illetve beszerzésre. Az épület ezen felül új nyílászárókat, padlóburkolatot, álmennyezetet és belső világítást kapott. A szolgáltatások köre is bővült: lehetőség van elektromos rollerek, kerékpárok, nordic walking botok és audioguide eszközök bérlésére is. Az ajándéktárgy kínálatban helyi kézművesek termékei is megtalálhatók.

További információk a városnéző sétákról, vagy a Tourinform Iroda szolgáltatásairól az irodában, a 76/800-040-es telefonszámon, vagy a kecskemet@tourinform.hu e-mail címen kaphatók.

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek