menu

  • 2021.07.12.

Kodály Művészeti Fesztivál

Több részletében is megújul az idei Kodály Művészeti Fesztivál!

A művészeknek és a művészeti intézményeknek az elmúlt időszakban mindenütt meg kellett birkózniuk a hónapokon át üresen kongó, sötétbe borult tereik nyomasztó látványával, a gyorsan fogyatkozó tartalék erőforrásaikkal és mindazokkal a lelki sebekkel, amelyeket elszenvedtek a világjárvány során. De sohasem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a művészet és a kultúra mindig megtalálja a maga útját, s mindig alkalmazkodik a nehézségekhez.

A Kodály Művészeti Fesztivál a kultúra és a kreativitás gazdagságának és sokféleségének ünnepe.

A részleteiben megújuló Fesztivál új perspektívákat kínál az érdeklődők számára. A hagyományosan passzív zenehallgatáson túlmutató, korszerű lehetőségeket kíván nyújtani a vizuálisan is hatásos megjelenéssel.

Újonnan nyíló terek a kulturális beidegződések újragondolására, és egyidejűleg megőrzésére, változatos programkínálat és vizuálisan is igen látványos kiállítás várja a Fesztivál látogatóit.

Kodály Pont és „atmoszféra” koncertek, melyek rendhagyó helyszíneken kerülnek megrendezésre a város épített és természeti szépségeinek kihasználásával.

A közös térben való egyidejű fizikai jelenlét, a közös zenehallgatás, a találkozások, melyektől mindannyian gazdagodunk, segítenek nekünk visszatérni újra abba a világba, amelyben a Művészet központi helyet foglal el.

A Fesztivált július 19-én a KECSKEMÉTI SZIMFONIKUS ZENEKAR Hollókői Huba vezényletével nyitja meg.

Az Evangélikus templom kitűnő akusztikájú, nyugalmat árasztó tereit július 22-én a

„Kötöttem bokrétát…” című műsorával BRETZ GÁBOR énekhangja és GRÁF ZSUZSANNA zongorajátéka,

majd július 29-én MALI KATALIN (orgona) és NAVRATIL ANDREA (ének) hangversenye tölti be MENNYEK KIRÁLYNÉJA címmel.

A NEMZETI IFJÚSÁGI KÓRUS harmadik éve tartja Kecskeméten felkészítő kurzusát, és indul nyári koncert turnéjára. Első állomásuk a Kecskeméti Piarista templom, Erdei Péter és Nemes László Norbert vezetésével.

A gyerekek idén SIMON IZABELLA műsorából Mozart életét ismerhetik meg.

De ki a rejtélyes hölgy és honnan érkezett, hogy meséljen Mozartról és a nevető, síró, boldog vagy éppen dühös dallamokról, és az izgalmas játékmódról, a hangszerekről, énekről?

„MOZART A VARÁZSLÓ” című előadásból július 21-én mindenre fény derül az Otthon Moziban.

A filmek és az opera kedvelői VERDI: TRAVIATA című művéből készült operafilmet nézhetik meg szintén az Otthon Moziban.

Bartók Béla gyűjteményének egy szeletét, férfi kórusműveit a DUNA MŰVÉSZEGYÜTTES Bartók & Folk című műsorában fordítja táncra, melyben segítségükre a nemzetközileg is ismert, és elismert Szent Efrém férfikar.

A fesztivált SERGEI NAKARIAKOV világhírű trombita művész és a KECSKEMÉTI SZIMFONIKUS ZENEKAR közös koncertje zárja július 30-án, melynek helyszíne a Kecskeméti Nagytemplom.

A részletes programokról, hírekről a kodaly-muveszeti-fesztival.hu  és a facebook.com/HirosAgora oldalakon is olvashat.

 

Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft.
6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1-3.
Tel: 76/503-880, fax:76/503-890

www.hirosagora.hu

Kapcsolódó képek