menu

  • 2021.07.21.

23 óra után is szólhat az élő zene Kecskemét nagyrendezvényein

Az Értékmegőrzési Bizottság véleményezte és támogatta a kérelmet, miszerint bizonyos napokon a Hírös7 Fesztivál illetve a JAZZFŐVÁROS élő rendezvényein 23 óra után is szólhat majd a zene.

A koncertek hangerejét hatósági eljárás keretében határozzák majd meg, úgy, hogy az a lehető legkevésbé zavarja a közelben lakókat.

A járványhelyzet enyhülését kihasználva augusztusban ismét nagyrendezvényeknek ad otthont Kecskemét. A Hírös7 Fesztiválon illetve az V. JAZZFŐVÁROS kapcsán a szervezők kérték, hogy 23 óra után is szólhasson a zene hangosítással. Ezeket a kérelmeket tárgyalta ma délelőtti rendkívüli ülésén az Értékmegőrzési Bizottság. A testület elé került előterjesztések szerint a szervezők a Hírös7 esetében augusztus 22-26 között a tér a térben színpadon, augusztus 29-én pedig a Kálvin téri színpadon szeretnének 24 óráig hangosított zenét szolgáltatni. A JAZZFŐVÁROS esetében pedig a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban lehetne koncertezni augusztus 6-án és 7-én hajnali 2 óráig.

Mivel a Hírös7 helyszíne a belváros lesz, itt a hangosítás mértékére is oda kell figyelniük a szervezőknek. Az ülésen jelenlévő dr. Mayer Endre jegyző szerint a bizottság pozitív állásfoglalása esetén elindul majd egy hatósági eljárás, amelynek eredményeként, a jogszabályi előírásokkal összhangban meg fogják határozni a hangosító berendezések zajkibocsátásának maximális mértékét.

Az ülésen Király József mint belvárosi képviselő (Szövetség a Hírös Városért Egyesület) több kérdést is feltett a főtéri rendezvények alatti és utáni rend fenntartásával kapcsolatban. Az ellenzéki politikus kíváncsi volt arra, hogy mit tesznek a szervezők a zajhatások mérséklése, a hulladék kezelése illetve az illemhelyek megfelelő ideig tartó nyitva tartása érdekében.

A Hírös7 szervezői részéről Ladányi Kovács Zoltán azt mondta, hogy szerződést fognak kötni a DTKH Kft-vel, amely naponta üríti majd a 120 darab kukát, illetve a kihelyezett nagykonténert. A WC-k hosszabb ideig, éjfélig lesznek majd nyitva, a hangerőt pedig kordában fogják tartani. Ladányi hozzátette azt is, hogy a rendezvények után általában egy 20-30 fős csoport szokott hangoskodni a belvárosban, ezekkel szemben nem nagyon lehet mit tenni, viszont közzé fognak tenni egy folyamatosan hívható telefonszámot, amelyre bejelentéseket lehet majd tenni.

Az Értékmegőrzési Bizottság végül a Hirös7 Fesztivál illetve a JAZZFŐVÁROS rendezvényihez kapcsolódó előterjesztéseket megszavazta.

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek