menu

  • 2021.07.22.

Varázstáska: idén is segíthetjük a rászoruló családok iskolakezdését

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata civil szervezetekkel karöltve idén is megszervezi a „Varázstáska” jótékonysági tanszergyűjtő akciót a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítésére.

Július 26-a és augusztus 25-e között hat gyűjtőponton várják az adományokat, a gyűjtésben a KESI növendékei is aktív szerepet vállalnak. Az akció részleteiről sajtótájékoztató keretében számoltak be a szervezők csütörtökön délelőtt a Malom Központban.

Engert Jakabné alpolgármester volt az első adományozó az idei Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtő akción. Egy iskolatáskát töltött meg füzetekkel, írószerekkel a sajtótájékoztató előtt. Ezután ismertette az akció részleteit, megköszönve az együttműködő partnerek segítségét.

Tavaly hívta életre Kecskemét önkormányzata az adománygyűjtő akciót, csatlakozott a kezdeményezéshez Alföld Áruház, az Auchan, a Firka papír-írószer, a Malom Központ és a két kecskeméti Tesco áruház is, vállalva, hogy kihelyezik a gyűjtődobozokat és segítenek a népszerűsítésben is. A civil szervezetek közül a szervezők mellé állt a Kecskeméti Sportiskola (KESI), a Nők a Nemzet Jövőjéért Alapítvány Család-és KarrierPONT-ja, az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány, a Hírös Kecskeméti Fiatalok, valamint az Egyedülálló Szülők Klubja is.

– A pandémia idején sok család került nehéz helyzetbe, számukra óriási terhet jelent az iskolakezdés, elsősorban nekik szerettünk volna támogatást nyújtani hagyományteremtő akciónkkal – hangsúlyozta az alpolgármester.

A kezdeményezés sikerét jelzi, hogy tavaly közel 4,5 millió forint értékben gyűlt össze adomány, amely mintegy 250 gyermekhez jutott el az iskolakezdésre.

Hatalmas szervezőmunkát igényelt, hogy az adományokat összeválogassák és eljuttassák a családokhoz. Ahogyan tavaly, úgy idén is számítanak az iskolák segítségére is. Már 22 intézmény adta le a tanszerlistát és a gyerekek nevét, akiknek szükségük van a támogatásra, de még várják a listákat többi iskolától is. Így biztosan azt kapják a gyerekek, amire szükségük lesz az iskolában. Az igények felmérésében több civil szervezet is a szervezők segítségére sietett.

– Szeretnék mindenkit arra kérni, saját anyagi lehetőségeihez mérten segítse az akciót! Egy füzet, színesceruza-csomag, de akár egy radír is segítséget jelent, amikor összeállítjuk a csomagokat – mondta Engert Jakabné Zsuzsa, majd beledobta a gyűjtődobozba adományait.

Azokat a tanszereket, amelyek kimaradnak csomagokból, olyan intézményeknek ajándékozzák, ahová sok nehéz sorsú gyermek jár. Őket így a tanév idején is segíthetik majd.

Rácz József, a Malom Központot üzemeltető MILL Partner Ingatlanhasznosító Kft. ügyvezetője elmondta, hogy 16 rászoruló gyermeknek állítottak össze egy kezdőcsomagot az iskolába. Ő is mindenkit arra biztatott, segítse az akciót adományaival.

Béres Tímea, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette, a Kecskeméti Sportiskola és a Kosárlabda Akadémia számára nem volt kérdés, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez, hisz az ő céljuk is az, hogy segítsék a gyerekek fejlődését. Az akció célja pedig az, hogy egyenlő eséllyel induljanak a gyerekek iskolakezdéskor. A KESI növendékei ajándékot is hoztak a gyűjtődobozba, az akció idején pedig szórólapokat osztanak, segítik az adománygyűjtést.

Az akció július 26. és augusztus 25. között tart az alábbi 6 gyűjtőponton:

• Alföld Áruház
• Auchan Áruház
• Firka papír-írószer
• Malom Központ
• Tesco Áruházak

Továbbra is várják önkéntesek jelentkezését a gyűjtésre, diákok részére közösségi szolgálat leigazolására nyílik lehetőség.

Az alábbi adományokra számítanak:

• írószerek: toll, ceruza, szövegkiemelő,
• tanszerek: füzet, tolltartó, vonalzó, körző, számológép, vízfesték, tempera, ecset, olló, papírragasztó, füzetborító, füzetcímke,
• bármi, ami jól jön az iskolában: tornazsák, irattartó mappa, tisztasági felszerelés, uzsonnás doboz.

Pénzadománnyal is lehet támogatni a kezdeményezést. Idén az ügyfélszolgálatoknál perselyeket helyeztek ki, utalni pedig ide lehet.

Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány: OTP Bank 11732002-20410229-00000000
Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület: Szigetvári Takarékszövetkezet 50800128-11037163-00000000
Közlemény rovatba kérik beírni: Varázstáska 2021

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek