menu

  • 2021.07.23.

Befejeződött a Zrínyi Ilona Általános Iskola energetikai korszerűsítése

Lezárult a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola energetikai korszerűsítése.

A fejlesztés az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, valamint hazai társfinanszírozással a Széchenyi 2020 programnak köszönhetően valósulhatott meg. A projekt kivitelezésére Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzat a TOP-6.5.1-15 kódszámú “Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívásra benyújtott pályázatával 292.011.100 Ft összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert.

A TOP-6.5.1-15-KE1-2016-00005 azonosító számú „Kecskeméti Zrínyi Ilona Általános Iskola energetikai korszerűsítése” című projekt kivitelezésére fordított 292.011.100 Ft összegű európai uniós támogatás, 251.442.301 Ft önkormányzati forrással egészült ki; így annak összköltsége 543.453.401 Ft volt.

A projektnek köszönhetően energetikai korszerűsítésen esett át a 6000 Kecskemét Katona József tér 14. alatt található, helyi védelem alatt álló iskolaépület. A beruházás eredményeként megvalósult az iskolaépület udvari homlokzatának utólagos hőszigetelése, a padlásfödém hőszigetelése, az épület utólagos talajnedvesség elleni szigetelése, valamint a nyílászárók cseréje. Az épület külső határoló szerkezeteinek megújítása mellett korszerűsítették és szabályozhatóvá tették a hőközpontot és a használati melegvíz rendszert. A fejlesztés során a pályázati kiírásban foglalt projektarányos akadálymentesítés is megvalósult.

A hatályos energetikai előírásoknak megfelelő kialakítás révén nem csupán a ráfordított energiamennyiség, hanem a környezet terhelése is csökken, miközben jelentős költségmegtakarítás érhető el. A felhasznált energiamennyiség mérséklődése a CO2, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését eredményezi, amellyel elérhetővé válnak a nemzeti környezet- és klímavédelmi célok. Az energetikai korszerűsítés által Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata hozzájárul az épített környezeti értékeinek a megóvásához, teljesíti a hatályos hazai és uniós jogszabályokban előírtakat és határozott lépést tesz a város területi stratégiai dokumentumaiban kitűzött célokért.

A projektről bővebb információt a www.kecskemet.hu weboldalon olvashatnak.

Kapcsolódó képek